Tampere tempaisi kongressikaupunkien kärkeen – "Ennätyksellinen vuosi"

Pekka Ruissalo

Tampereella vieraili viime vuonna yli 10 000 kongressivierasta 78 kongressissa. Kävijämäärä on historian suurimpia. Myös alkavasta vuodesta on luvassa vilkas kongressivuosi.

Finland Convention Bureau on julkistanut vuoden 2019 kongressitilastot. Suomessa järjestettiin vuonna 2019 enemmän kongresseja kuin koskaan aiemmin. Viime vuonna järjestettiin yhteensä 835 kansainvälistä järjestökongressia, joihin osallistui ennätykselliset 136 413 kongressivierasta.

Näistä Tampereella järjestettiin 78 kongressia, joihin osallistui yhteensä 10 468 kongressivierasta. Määrä on Suomen kolmanneksi suurin. Enemmän kongresseja järjestettiin vain Helsingissä ja Espoossa. Osallistujamäärissä Tampere on kakkossijalla.

– Nykyinen kävijämäärä on historian suurimpia, korostaa Tampere Convention Bureaun asiakkuusvastaava Pia Helminen

Suurin Tampereella viime vuonna järjestetty kongressi oli World Music Expo Womex, jonka osallistujamäärä oli noin 2 500. Joka toinen vuosi Tampereella järjestettävä perinteikäs lasialan kongressi, Glass Performance Days, puolestaan houkutteli Tampereelle 830 kansainvälistä vierasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut