Filkkarit juhlivat viisikymppisiä – Elokuvia heijastetaan talojen seiniin keskustassa

A Wall is a Screen vieraili Tampere Film Festivaleilla myös vuonna 2015. Paavo Pykäläinen

Petteri Mäkinen

Tampereen keskustasta tulee elokuvateatteri ja talojen seinistä valkokankaita Tampereen elokuvajuhlilla.

Saksalainen A Wall is a Screen -taiteilijaryhmä järjestää kaksi lyhytelokuvakierrosta, joissa filmit heijastetaan rakennusten seinille Tampereen keskustassa. Näytöksissä yhdistyy kaupunkikierros ja lyhytelokuvanäytös.

– Kun Filkkarit täyttää 50, niin halusimme näkyä kaupungilla tällä tavalla. A Wall is a Screen muuttaa koko kaupungin keskustan valtavaksi elokuvateatteriksi, selittää Tamperen elokuvajuhlien viestintäkoordinaattori Emilia Kiuru

Ensimmäinen A Wall is a Screen järjestetään perjantaina 6. maaliskuuta kello 19. Lauantaina 7. maaliskuuta kello 18.30 pidetään lapsille suunnattu perhekierros.

Kummallakin kierroksella pysähdytään katsomaan lyhytelokuva seitsemään eri paikkaan. Vain ensimmäiset paikat ovat kerrotaan osallistujille etukäteen. Perjantain kierros lähtee Tampereen Teatterin edustalta ja lauantain perhekierros Finlaysonin Väinö Linnan aukiolta.

– Elokuvat kiinnittyvät rakennukseen, arkkitehtuuriin tai miljööseen. Jujuna voi olla joko elokuvan teema, juoni, tietty tyyli tai tunne, jonka elokuva herättää.

Perjantaina kierros kestää 1,5 tuntia ja lauantaina tunnin. Kaikkien elokuvien kesto on alle 10 minuuttia.

– Perhekierroksella elokuvat ja siirtymät ovat lapsia ajatellen lyhyempiä.

Hampurista lähtöisin oleva saksalaisryhmä vieraili Tampereella viimeksi vuonna 2015. Ryhmä on vuodesta 2003 järjestänyt lyhytelokuvakierroksiaan elokuvafestivaaleilla ja tehnyt yhteistyötä kulttuurijärjestöjen kanssa ympäri maailmaa. Esitettävät elokuvat valitsee saksalainen järjestäjä. Leffat eivät ole suomalaisia.

– Meidän tuottajamme ovat kuvanneet reittivaihtoehtoja ja niiden pohjalta on tehty alustava päätös, mutta lopullinen reitti varmistuu vasta, kun ryhmä tulee Tampereelle ennen festivaalia.

Filkkarit eli Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 4.–8. maaliskuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut