TV-Gladiaattorin ja tamperelaistaiteilijan yhteistyöstä syntyi bodattu taideteos – "On jännittävää, millaisen vastaanoton se saa"

Sisään astelee nainen, jonka kädenpuristus on poikkeuksellisen jykevä ja ensisilmäyksellä huomaa, että elämässä on tehty jotain muutakin kuin makoiltu sohvalla. Hän on kansalle muun muassa Gladiaattorit -ohjelmasta tuttu Minna Pajulahti Nokialta, toukokuussa 1981 syntynyt voimailun ja fitnesslajien osaaja.

Sitten sisään tulee Lidia Joki, tamperelainen taidemaalari. Pajulahti ja Joki tutustuivat toisiinsa ensin kuntosaliharrastuksen parissa. Joki kysyi Pajulahdelta, tekisikö tämä hänelle harjoitteluohjelman. Joki oli käynyt pitkään kuntosalilla, ja toivoi vaihtelua omaan kuntosaliohjelmaansa.

Oli aika kysyä neuvoa alan täkäläiseltä ammattilaiselta.

– Ensin katsoimme ruokavalion kuntoon, ja Lidia on ottanut harjoittelun ylipäätäänkin hyvin vastaan. Kun ensimmäistä kertaa kävimme yhdessä salilla, Lidia pärjäsi oikeinkin hyvin, Pajulahti kehuu.

Tutustumisen jälkeen taiteilija ehdotti Pajulahdelle, että hän voisi maalata tästä muotokuvan. Minnasta ei ollut aiemmin maalattu muotokuvaa.

Nyt muotokuva on valmis: kyseessä on 100 kertaa 80 senttimetrin kokoinen, öljyväreillä tehty työ, joka on myös esillä Joen taidenäyttelyssä Tampereella maaliskuun loppupuolella.

– Olen aina ollut kiinnostunut estetiikasta, ja aiemmin tehnyt maalauksia myös miesvartaloista. Nyt maalaamieni miesvartaloiden joukossa on mukana myös yksi vahva naishahmo. Minnasta löytyy paljon kiehtovaa estetiikkaa ja muotoa, ja olen tyytyväinen työn lopputulokseen. Kuva on samaan aikaan paitsi voimakas, mutta myös seesteinen, ja siinä on myös paljon iloa, Joki kertoo.

Maalauksen taiteilija toteutti Pajulahden hänelle toimittamien valokuvien perusteella.

– Toistaiseksi vain ystäväni tietävät maalauksesta. On jännittävää, millaisen vastaanoton se saa, Joki sanoo.

Pajulahdelle maalattavana oleminen ei tuntunut mitenkään oudolta. Fitness on luonteeltaan jo lähtökohtaisesti sellaista, että siinä ollaan vahvasti ulkopuolisen katseen alla ja arvioitavana.

– Lajihan on sinällään eräänlaista taiteentekemistä. Kilpailijana ajattelen että se on valtavan antoisaa, lajissaan vuosia menestynyt Pajulahti sanoo.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut