Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt puhuu kertarysäyksellä tamperelaisten tietoon tulleen Uros Groupin konsernijohtaja – "Tietäisitpä ne kaikki muut nimi-ideat..."

– Kamala nimi. Miten kukaan voi ajatella, että tuo on hyvä nimi? Lähdetäänkö boikotoimaan, kunnes tulee järjellinen nimi? Ihan melkein mikä tahansa muu kuin Uros tai Urea.

– Brändi pilalla. Tampereen siis.

– Loukkaa henkilöitä!

Oheiset lainaukset ovat vain pieni otos siitä, minkälaista palautetta Kaupunkilehti Tamperelaisen lukijat ovat antaneet Kansiareenan nimestä. Se on siis Uros LIVE.

Uros on suomeksi vahvasti maskuliinisia mielleyhtymiä herättävä nimi, mutta tässä tapauksessa se tulee areenan päärahoittajan Uros Groupin nimestä. Konsernijohtaja Jerry Raatikainen huomauttaa, että Uros on itseasiassa kirjainyhdistelmä: yrityksen nimi tulee sanoista universal roaming solutions

Roaming tulee nimeen siitä, että yritys tarjosi aikanaan ratkaisuja puhelinliittymien ns. roaming-maksuihin.

– Tietäisitpä vaan ne kaikki muut nimi-ideat mitä yritystä perustettaessa oli, nopeasti huumorimieheksi paljastuva Raatikainen vastaa asiaan.

Vuonna 2011 Oulussa perustettu Uros Group on kasvanut vauhdikkaasti. Tällä hetkellä sillä on toimintaa 12 eri maassa. Suomalaisista yrityksistä vain Supercell ja HMD Global ovat kasvaneet samalla tahdilla.

– Tässä tehdään suomalaisin voimin maailmanluokan asiaa. Ei voi olla kuin ylpeä, kommentoi Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) kokonaisuutta torstaiaamun tiedotustilaisuudessa.

Jerry Raatikainen heittää nimestä vielä vastapallon pohdittavaksi.

– Mietipä, miltä kuulostaa Uros suomalaisiin korviin kun joku britti lausuu sen... euros, euroja, rahaa, Raatikainen murjaisee.