Amfetamiinia, pahoinpitelyitä ja heitteillejättö – Käräjäoikeus antoi tuomiot kolmelle sekavasta tapahtumien sarjasta

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on jakanut tuomiot rikossarjasta, johon kytkeytyy muun muassa useampia huumausainerikoksia, pahoinpitelyitä ja vapaudenriistoja. Tapahtumat ovat ajoittuneet ajallisesti vuosiin 2017 ja 2018. Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia, vaan niistä voi valittaa hovioikeuteen.

Pisimmän tuomion sai 1990-luvun alussa syntynyt mies, jonka käräjäoikeus katsoi syylliseksi kahdeksaan rikokseen: muun muassa neljään huumausainerikokseen sekä kolmeen pahoinpitelyyn. Syyte lievästä ampuma-aserikoksesta hylättiin. Mies tuomittiin noin yhdeksitoista kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomioon sisältyy nykyisen tuomion lisäksi ehdollisen vankeusrangaistuksen jäännösrangaistus.

1980-luvulla syntynyt nainen sai 40 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen neljästä rikoksesta. Näihin kuuluu muun muassa heitteillepano. Nainen oli loppuvuodesta 2017 lähtenyt yöllä baariin ja jättänyt tuolloin alle kouluikäisen lapsensa kotiin yksin nukkumaan. Poliisit olivat tavoittaneet naisen ravintolasta sen jälkeen, kun hän oli ollut tunnin siellä.

Miestä ja naista yhdistävät runsas määrä huumausainerikoksia. Miehen hallusta on löydetty vuoden 2017 aikana muun muassa erilaisia amfetamiinivalmisteita sekä Subutex-lääkettä, naisen hallusta puolestaan amfetamiinia.

Kolmas asiakokonaisuudessa tuomittu henkilö on 1990-luvun alkupuolella syntynyt mies, joka tuomittiin 95 päiväsakkoon neljästä rikoksesta: huumausaineen käyttörikos, rattijuopumus, vaarallisen esineen hallussapito sekä huumausainerikos. Kaikki mainituista rikoksista ajoittuvat samalle päivämäärälle tammikuuhun 2018.

Neljäs asiakokonaisuuteen liittynyt henkilö oli syytteessä perusmuotoisesta pahoinpitelystä. Hänen syytteensä päätettiin kuitenkin hylätä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!
    12.5.2018 12:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut