Tampereen Teatterille on valittu uusi johtaja – Hän on Mikko Kanninen

Tampereen Teatterin uudeksi johtajaksi on valittu näyttelijä, teatteriohjaaja ja Tampereen yliopiston näyttelijäntaiteen yliopistonlehtori Mikko Kanninen Kanninen aloittaa myös Teatterin toimitusjohtajana.

Kanninen on syntynyt vuonna 1971. Hän aloittaa tehtävässään elokuussa, mutta on mukana teatterissa jo kevätkaudella.

Kanninen on järjestyksessään 27. johtaja Tampereen Teatterissa. Hän seuraa tehtävässä Reino Braggea, joka jää eläkkeelle heinäkuun lopussa.

– Hallituksella oli mieluinen, mutta vaikea tehtävä. Meillä oli 29 hyvää hakijaa ja valintaprosessin lopussa vain loistavia ehdokkaita, kertoo Tampereen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas

– Olemme tyytyväisiä, miten hienosti Tampereen Teatteri on tavoittanut katsojat ja katsojat täyttäneet salit. Ymmärrämme kuitenkin, että maailma ja teatterimaailma on murroksessa. Tulevina vuosina teatteria rasittaa myös vaativat ja taloudellisesti suuret remontit.

Myllykankaan mukaan uusi teatterinjohtaja on monipuolinen moniosaaja sekä sosiaalisesti verkostoitunut henkilö.

– Uudelta johtajalta vaaditaan yhteistyömuotojen kehittämistä, monialaisuutta ja vahvoja verkostoja. Mikko Kannisessa yhdistyvät nämä osaamiset. Hänen vahvuuksinaan on taiteellisen osaamisen lisäksi laaja teatterin ja uuden sukupolven tuntemus sekä modernit teatterintekemisen tavat. Lisäksi hän jakaa kanssamme rakkauden tamperelaiseen teatteriin.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut