Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hulevesilaskuissa ongelmia – Osalle lasku kahteen kertaan, kerrostaloja laskutettu omakotitalojen taksalla

Yli 250 tamperelaista on saanut viime vuoden hulevesimaksun kahteen kertaan eri kuorissa.

Laskutus on viivästynyt arvioidusta aikataulusta, koska laskutusjärjestelmä on vaatinut kehitystyötä laskutuksen aikana. Tuplalaskutuksen syynä on inhimillinen erehdys, kerrotaan Tampereen kaupungilta.

Lisäksi noin 500 kerros- tai rivitaloille kohdennettua hulevesilaskua on muodostunut virheellisesti pientalojen maksuluokkaan (maksuluokka 1) rekisteritietojen puutteiden takia. Rekisteritietoja on täydennetty kiinteistötiedoista, ja väärin laskutetuille kohteille lähetetään virheellistä laskua täydentävä uusi lasku, jotta maksusta tulee hulevesitaksan mukainen.

Laskuista tehtyjä muistutuksia käsitellään parhaillaan.

Hulevesimaksua peritään kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueelta, johon kuuluvat asemakaava-alueet. Polson asemakaava-alue ja ranta-asemakaava-alueet eivät kuuluu kunnan hulevesijärjestelmän eikä siten hulevesimaksun piiriin.

Hulevesijärjestelmä koostuu hulevesiviemäreiden lisäksi rummuista, avo-ojista, hulevesikaivoista sekä erilaisista hulevesien hallintaratkaisuista kuten painanteista, viivytysaltaista, kosteikoista ja suodatusratkaisuista. Kunnan hulevesimaksulla kerätään kunnalle hulevesien hallinnasta aiheutuvat kulut.