Jukka Gustafsson haluaisi TPV:stä Tampereen jalkapalloon vahvan haastajan – "Pitää olla aina kaksi joukkuetta pääsarjatasolla"

Pitkän linjan TPV-mies Jukka Gustafsson toivoo seuran edustusjoukkueen vakiinnuttavan paikkansa Ykkösessä.

Pekka Ruissalo

Pitkän linjan kansanedustaja ja tamperelainen poliitikko Jukka Gustafsson (sd.) tunnetaan vahvasti paitsi politiikasta, myös täkäläisestä jalkapallosta. Myöskään miehen suosikkiseuraa ei ole koskaan tarvinnut erikseen arvailla: se on TPV, jonka varapuheenjohtajana hän nyt on.

Hän haaveilee tilanteesta, jossa Veikkausliigaa pelaavan Ilveksen takana on 90-vuotisjuhlavuottaan viettävä TPV pelaamassa Miesten Ykköstä.

Tuo asetelma palvelisi hänen mukaansa myös tamperelaista jalkapalloilua kokonaisuutena.

– Näen vahvasti niin että Tampereelta pitää olla aina kaksi joukkuetta pääsarjatasolla. Ilveksen asema juuri nyt Liigassa on vahva. Yhtä tärkeää olisi vakiinnuttaa nopeasti TPV:n edustusjoukkueen asema ykkösessä, Gustafsson painottaa.

TPV:n käyrä on ollut viime vuosikymmeninä ja viime vuosina laskussa. 1990-luvun huippuvuosia seurasi nopeasti krapula ja alamäki, ja viime kausi päättyi murheellisesti putoamiseen Kakkoseen. Edustusjoukkueen kokoamisessa on ollut oma haasteensa niin valmennuksen kuin pelaajienkin osalta.

Gustafssonin visiossa kaikki lähtee laadukkaasta omasta juniorityöstä.

– Hyvällä omalla juniorityöllä voidaan – ja pitää saada – lähes joukkueellinen koottua ja Tampereen yleisellä vetovoimalla loput. Siihen on uskottava, että opiskelumahdollisuudet tuovat tänne myös laadukkaita pelaajia. Näillä eväin katson luottavaisesti eteenpäin. Nousu Ykköseen tulee tänä tai ensi vuonna, hän uskoo.

Gustafssonin mukaan TPV on tehnyt juniorityön suhteen koko ajan hyvää työtä.

– Seura on mukana Suomen Palloliiton Laatujärjestelmässä, ja jatkuvan kouluttautumisen avulla pyritään pitämään juniorivalmennuksen taso laadukkaaana. Motivoituneille tyttö- ja poikapelaajille mahdollistetaan lisäharjoittelu pienemmissä tehoryhmissä.

Lähivuosiltakin löytyy sellaista historiaa, joka kannattaa Gustafssonin mukaan huomioida myönteisesti junioripohjasta puhuttaessa.

– Viimeisin iso voitto on C-nuorten Suomen mestaruus vuonna 2014, jolloin finaalissa voitimme HJK:n Kupittaalla 2-1. HJK on kerännyt pääkaupunkiseudun parhaat pelaajat yleensä aina itselleen. Se nostaa voiton arvoa.

Gustafsson toivoo, että Palloliiton rahoista riittäisi jatkossa myös pienemmille seuroille.

– Toki suunta on ollut sinnepäin. Olen pitänyt epäoikeudenmukaisena, että ajatus on liikaa vahvistaa jo nyt menestyviä seuroja.

Jukka Gustafsson

Vuonna 1947 syntynyt tamperelainen kansanedustaja (sd.).

On toiminut kansanedustajana yhtäjaksoisesti vuodesta 1987.

Oli Suomen Palloliiton varapuheenjohtaja 1991-2006.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut