Business Tampere seuraa nyt tarkasti koronaa – "Tampereen kaupunkiseutu on osa globaalia taloutta ja vaikutukset yltävät meillekin"

Petteri Mäkinen

Business Tampere Oy ja Visit Tampere Oy seuraavat tarkasti koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun.

Suhatutuminen koronavirukseen on muuttunut viime viikosta lähtien toteaa Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen

– Ensin ajateltiin, ettei sillä ole juuri ole merkitystä maailmantalouteen, mutta nyt tilanne on toinen. Tampereen kaupunkiseutu on osa globaalia taloutta ja vaikutukset yltävät meillekin, sanoo Airaksinen yhtiöiden lähettämässä tiedotteessa.

Harri Airaksinen kirjoitti asiasta viikonvahteen Tamperelaisen kolumnissaan.

Business Finlandin toteuttaman kyselyn mukaan koronavirusepidemialla on eniten vaikutuksia työntekijöiden matkustamiseen, mutta myös muita vaikutuksia on jo havaittavissa.

Vastanneista noin puolet arvioi, ettei epidemia juurikaan vaikuta liikevaihtoon tai vientiin lyhyellä aikavälillä. Kolmasosa arvioi, että vaikutukset ovat joko kielteisiä tai hyvin kielteisiä lyhyellä aikavälillä. Työpaikkojen määrään vaikutusta ei vielä uskota olevan.

Kyselystä selvisi, että yritykset pystyvät lyhyellä aikavälillä melko hyvin arvioimaan epidemian vaikutuksia liiketoimintaan, mutta pitemmän aikavälin vaikutuksista yrityksillä on enemmän epävarmuutta.

Matkailun osalta epidemian suurimmat vaikutukset ovat toistaiseksi kohdentuneet Lappiin kiinalaisten ryhmämatkojen peruutusten myötä.

– Koronavirus tulee vaikuttamaan tänä vuonna kielteisesti globaaliin matkailuun ja koskettaa myös Tamperetta. Epidemian seurauksena kotimaan matkailu todennäköisesti kasvaa ja ulkomaanmatkailu vähenee, sanoo Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju

Koronavirusepidemian vuoksi on peruttu suuria kansainvälisiä elinkeinoelämän ja matkailualan tapahtumia, kuten World Mobile Congress Barcelonassa, kiinteistösijoittamisen MIPIM Cannesissa ja matkailumessut ITB Berliinissä. Tällä on vaikutuksia myös Business Tampereen tekemään investointienedistämistyöhön ja Visit Tampereen matkailumarkkinointiin.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä ja Visit Finlandin toimenpiteitä sekä linjauksia ja teemme tarvittavat muutokset markkinointisuunnitelmiin, kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino Visit Tampereesta kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 7. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 14. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.