Ensimmäiset näytteidenotot Helsingin Alppikadun toimipisteessä: Terveystalo aloittaa maksulliset testaukset koronaviruksesta

Terveyspalveluyhtiö Terveystalo käynnistää koronavirustestauksen torstaista lähtien. Yhtiö on sopinut asiasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa.

Testaus käynnistyy ensimmäisenä Terveystalon Helsingin Alppikadun toimipaikassa, jossa näytteenotto tapahtuu erillisessä, ulkona sijaitsevassa testauspisteessä.

Helsingin jälkeen testauspisteet pystytetään Terveystalon suurimpien toimipaikkojen yhteyteen muihin kaupunkeihin.

Koronaviruslaboratoriotutkimuksen hinta on 195 euroa eikä testistä saa Kela-korvausta.

Näytteenottoon tehdään lähete Terveystalon etälääkärin vastaanotolta vain sairaanhoitopiirin infektiolääkärin konsultaation jälkeen.

– Haluamme nopeuttaa koronavirustartuntojen löytämistä ja päätöstä mahdollisesta karanteenista, jotta viruksen leviäminen hidastuisi ja tartuntaketjut saataisiin pysäytettyä Suomessa, kertoo tiedotteessa Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono

Tarkoitus on myös helpottaa julkisen terveydenhuollon painetta ja ruuhkaa testauksiin.

Koronavirustestaukseen pääsee Terveystalossa vain etälääkärin vastaanoton kautta ja sitä varten on Bonon mukaan rakennettu mahdollisimman digitaalinen asiakaspolku.

– Tavoitteena on pitää terveydenhuollon ammattilaisten työkyky korkealla, koska he ovat koronavirustilanteessa avainasemassa. Etälääkärillä asioidessa säästyy myös suojavarusteita, kuten hengityssuojaimia, Bono toteaa.

Altistuksen välttämiseksi erilliset testauspisteet pystytetään Terveystalon toimipisteiden yhteyteen ulos.

Bonon mukaan näytteenotto ei altista muita asiakkaita tai asianmukaisesti suojautunutta henkilöstöä.

Terveystalon näytteet analysoidaan Synlabin keskuslaboratoriossa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut