Tampereen elokuvajuhlien juhlavuosi oli onnistunut – Tapahtuma keräsi yli 25 000 kävijää

Sunnuntaina päättyneen Tampereen elokuvajuhlien kokonaiskäyntimäärä oli 26 151. Maailman suurimpien ja tärkeimpien lyhytelokuvafestivaalien joukkoon kuuluva tapahtuma järjestettiin 50. kerran 4.–8. maaliskuuta.

Loppuunmyytyjä näytöksiä festivaalin aikana oli 19. Eniten katsojia keräsivät Tampere-talon, Tampere Filharmonian ja elokuvajuhlien yhteistuotanto Metropolis, Tampereen seurakuntien kanssa yhteistyössä järjestetyt Tuomiokirkon ilmaistapahtumat Minikino Festivaali ja Ajomies sekä festivaalin palkintoseremonia ja kilpailuissa palkittujen elokuvien näytökset.

Kaupunkilaisia ilahduttivat ja kiinnostivat myös taiteilija Konsta Fedin suunnittelemat video mapping -projisoinnit, joita heijastettiin festivaalin aikana Väinö Linnan aukion Kuusvooninkisen, Tampereen Tuomiokirkon sekä Tullikamarin seiniin.

Elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Laura Laaksonen on iloinen siitä, että tapahtuman ohjelmisto houkutteli tänäkin vuonna runsaasti yleisöä niin elokuvateattereihin kuin muihinkin tapahtumiin. Edes maailmalla jylläävä covid 19 -virus ei vaikuttanut festivaalin kulkuun tai kävijämääriin merkittävästi:

– Festivaali sujui hienosti, ja koronavirus aiheutti lopulta vain joitakin vierailuperuuntumisia ja jonkin verran lisäjärjestelyjä. Esimerkiksi kättelykieltoon suhtauduttiin festivaalin tapahtumissa ymmärtäväisesti, ja uudet tervehtimistavat otettiin käyttöön luovasti ja innostuneesti.

– Yleistunnelma koko festivaalin ajan oli aivan mahtava, ja kävijämäärätkin pysyivät aiempien vuosien tasolla. Ensi maaliskuun festivaalia lähdemme järjestämään hyvin ja luottavaisin mielin, Laaksonen toteaa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut