Tässä syy, miksi ruuan takaisinvedoista ei aina tiedoteta

Kaikista ruuan takaisinvedoista ei tiedoteta. Esimerkiksi irtotuotteena ostettavien hedelmien, vihannesten tai paistopistetuotteiden takaisinvedoista ei tiedoteta, koska ostaja on todennäköisesti syönyt tuotteen siinä vaiheessa, kun tiedote saavuttaisi hänet, kertoo Kuluttaja

Ruuan turvallisuutta valvova Ruokavirasto julkisti viime vuonna 77 takaisinvetoa, kun takaisinvetojen kokonaismäärä oli 200. Ruokavirasto nimittäin tiedottaa takaisinvedosta ainoastaan silloin, kun siitä on todennäköisesti hyötyä kuluttajille.

Takaisinvetoilmoitusten ykkösiä olivat valmisruuat. Puolessa tapauksista syynä oli se, että ruuassa oli jokin allergisoiva ainesosa, josta pakkauksessa ei ilmoitettu.

Käyttötavaroiden vaarallisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, joka veti viime vuonna 330 vaarallista tuotetta pois kaupoista.

Yleisimmät syyt tavaroiden poisvedoille olivat sähköiskun vaara, kemiallinen syy tai paloturvallisuusriski. Yli kolmannes vaaralliseksi havaituista tuotteista oli valaisimia.

Sähkölaitteiden turvallisuusongelmat johtuvat usein pitkistä tuotantoketjuista, mistä syystä valmistajat eivät voi valvoa tuotteen valmistusta alusta loppuun.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut