Seurakunnilta uudet ohjeet rippileireistä – Jos kokoontumiset kielletään, rippileirit korvataan muun muassa nettiopetuksella

Petteri Mäkinen

Tampereen seurakunnat ovat lähettäneet uuden ohjeistuksen tänä vuonna rippikoulun käyville.

Tavoitteena on, että kaikki rippikoululaiset voivat suorittaa rippikoulunsa ja osallistua konfirmaatioon kesän aikana.

Suunniteltu toiminta toteutuu tämän hetkisten tietojen mukaan normaalisti.

Ulkomaan rippikoulut (Englanti, Espanja, Saksa ja Viro) pyritään pitämään suunnitelmien mukaan. Mikäli ulkoministeriön matkustusohje muuttuu, matkatoimisto peruuttaa matkat. Korvaava rippikoululeiri järjestetään kotimaassa mahdollisimman samaan aikaan. Tällöin konfirmaatio voidaan pitää jo sovittuna päivänä.

Keväällä olevat rippikoulujen ja nuorisotyön kaupunkitapaamiset ja viikonloppuleirit pyritään pitämään suunnitelmien mukaan. Jos seurakuntayhtymän johtoryhmä tai terveysviranomainen päättää, että kokoontuva toiminta keskeytetään määräajaksi, rippikouluopetus järjestetään tältä osin verkko-opetuksena ja itsenäisenä työskentelynä.

Kesän rippikoululeirit ja kaupunkirippikoulut pyritään pitämään suunnitelmien mukaan. Jos seurakuntayhtymän johtoryhmä tai terveysviranomainen päättää, että kokoontuva toiminta keskeytetään määräajaksi, rippikouluopetus järjestetään tältä osin verkko-opetuksena ja itsenäisenä työskentelynä.

Leirikesän perheleirit ja kouluikäisten leirit pyritään pitämään suunnitelmien mukaan. Jos seurakuntayhtymän johtoryhmä tai terveysviranomainen päättää, että kokoontuva toiminta keskeytetään määräajaksi, tältä ajalta leirit peruutetaan.

Leirikesän leirit väistyvät myös, jos rippikoulujen takia on tehtävä uusia leirijärjestelyjä. Tällöin leirikesän leirien tilalle pyritään järjestämään korvaavaa toimintaa.

Ohjeiden mukaan leirille tai yhteisiin tapaamisiin (mukaan lukien konfirmaatiot) ei saa tulla, jos on kuumetta tai flunssan oireita (esimerkiksi nuha, yskä tai kipeä kurkku).

Myös hygieniasta huolehditaan erityisen hyvin: kädet pestään vedellä ja saippualla ja kuivataan huolellisesti paperiin. Yskitään ja aivastetaan kertakäyttönenäliinoihin tai omaan kyynärtaipeeseen. Ei kätellä, eikä halata.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut