Tampereen Teatteri peruu kaikki loppuviikon esitykset – Samalla alkaa myös yt-neuvottelut

Reino Bragge on Tampereen Teatterin johtaja. Harri Hinkka

Pekka Ruissalo

Tampereen Teatterin hallitus päätti perjantain kokouksessaan perua kaikki loppuviikon esitykset päänäyttämöllä ja Frenckell-näyttämöllä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Samalla teatteri käynnistää Suomen Teatterit ry:n antaman yleisohjeen mukaisesti yt-neuvottelut. Kevään esitysten jatkoa teatterin hallitus käsittelee ensi maanantaina, kun tiedossa on viranomaisten viimeisimmät linjaukset.

– Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä otamme huomioon paitsi asiakkaiden myös näyttelijöiden ja muun henkilökunnan turvallisuuden. Päätös alle 500 hengen tilaisuuksien peruutuksista ei ole kuitenkaan yksinkertainen, sillä meillä on huoli myös teatterin taloudesta sekä oman henkilökunnan ja freelancereiden työpaikoista, sanoo teatterinjohtaja Reino Bragge

– Tampereen Teatterin lipputulojen osuus tulonmuodostuksesta on teatterissamme poikkeuksellisen suuri, ja siksi perutut esitykset aiheuttavat välittömästi taloudellisia ongelmia, Bragge jatkaa.

– Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä maailmanlaajuisesti kaikkiin ja kaikkeen. Tässä ennakoimattomassa tilanteessa myönnämme tarvitsevamme kaiken mahdollisen avun. Loppuunmyytyjen esitysten peruminen on suuri taloudellinen isku, jonka vaikutuksiin teatteri joutuu varautumaan Suomen Teatterit ry:n ohjeistuksen mukaisesti nyt käynnistyvillä yt-neuvotteluilla, sanoo Tampereen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas

Teatteri pahoittelee peruutuksista aiheutuvaa haittaa ja pyytää asiakkailta kärsivällisyyttä lippuhyvityksiin liittyen. Teatteri ottaa yhteyttä peruttujen esitysten asiakkaisiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut