"On tärkeää, että aivan kaikki suomalaiset sisäistävät..." – Ulkomailta palaavat saavat tekstiviestin koronaviruksesta

Loviisan kaupunki on aloittanut koronaan liittyvät kartoitussoitot. Toni Tervo

Pekka Ruissalo

Liikenne- ja viestintäministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat sopineet suomalaisten puhelinoperaattoreiden ja hätäkeskuslaitoksen kanssa, että kaikille ulkomailta Suomeen palaaville matkustajille lähetetään koronavirusta koskeva tekstiviesti.

Viestin sisältö on tämä: ”Koronavirustiedote: Ulkomailta saapuessasi sovi poissaolosta (suositus 14 vrk) työ-, opiskelu-, ja päivähoitopaikan kanssa. Tietoa koronaviruksesta THL.fi.” Viesti lähetetään myös ruotsinkielisenä.

– On tärkeää, että aivan kaikki suomalaiset sisäistävät valtioneuvoston 12.3. tekemän päätöksen koko vakavuudessaan. Myös jatkossa tekstiviestipalvelu antaa viranomaisille kanavan, jolla voidaan välittää ajantasaista tietoa suoraan ihmisten puhelimiin, painottaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Viestejä aletaan lähettää tänään lauantaina 14.3. Toimeksianto operaattoreille lähtee ennen puoltapäivää ja palvelu käynnistyy pian sen jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut