Nyt se päätös tuli: Yläkoululaiset ja lukiolaiset siirtyvät Tampereella etäopetukseen

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) kommentoi Facebookissa, että kaupunki on erittäin lähellä päätöstä laittaa koulut ja päiväkodit kiinni.

Loukaskorpi kommentoi asiaa apulaispormestari Aleksi Jäntin (kok.) aloittamassa Facebook-keskustelussa. Jäntti ihmettelee, ettei ratkaisuun ole päädytty jo.

– Aleksi hyvä, päätökset tulevat kyllä. Ratkaisut tehdään nopeasti. Käytännössä ollaan hyvin lähellä etäopetukseen siirtymistä, Loukaskorpi kommentoi.

Kauan ratkaisua ei tarvittukaan odottaa, sillä ensimmäinen linjaustehtiin heti lauantaina: Tampereen kaupunki on tiedottanut, että yläkoululaiset ja lukiolaiset siirtyvät maanantaista alkaen etäopetukseen.

Kaupungin tiedotteen asiasta voit lukea tästä:

Koronavirustartunnan leviämisen hillitsemiseksi Tampereen kaupungin perusopetusta järjestävät koulut siirtyvät tarjoamaan etäopetusta vuosiluokkien 7-9 sekä lisäopetuksen oppilaille 16.-27.3.2020. Kaikki perusopetuksen koulut tarjoavat myös mahdollisuuden lähiopetukseen oppilaan omassa koulussa. Kaikkien koulujen vuosiluokat 1-6 jatkavat toimintaansa normaalisti. Tampereen kaupungin lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen maanantaista 16.3. lähtien ainakin neljännen jakson loppuun eli 2.4. asti.

Vuosiluokkien 7-9 oppilaiden ei tarvitse etukäteen ilmoittautua etäopetusjaksoon tai lähiopetukseen. Etäopetuksessa päivittäinen työskentely aloitetaan opettajan yhteydenotolla Helmin välityksellä oppilaan aamun ensimmäisen lukujärjestyksen mukaisen oppitunnin aikana. Mikäli oppilaalla ei ole käytössään tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, voi laitteen lainata koululta. Lähiopetukseen osallistuva oppilas voi saapua koululle oman voimassaolevan lukujärjestyksen mukaan. Opettajat seuraavat oppilaiden osallistumista opetukseen päivittäin.

Oppilaille tarjotaan edelleen mahdollisuus jokaisena koulupäivänä kouluruokailuun oman koulun ruokalassa. Ruokailumahdollisuus on jokaisella sekä etäopetukseen että lähiopetukseen osallistuvalla oppilaalla eikä siihen tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Koulukuljetukset järjestetään normaalisti. Huoltajilta toivotaan ilmoitusta, mikäli oppilas ei käytä kuljetusta, vaan jää etäopetukseen tai on pois koulusta.

Oppilaan poissaolot ilmoitetaan normaaliin tapaan Helmi-viestillä omalle luokanohjaajalle.

Vuosiluokkien 7-9 oppilaiden huoltajille tulee asiasta viesti oman koulun rehtorilta. Mikäli viesti ei kaikkia viikonlopun aikana tavoita, oppilas voi mennä maanantaina normaalisti kouluun. Kaikki koulut ovat auki ja niissä on henkilökuntaa ja mahdollisuus tehdä koulutyötä.

Kaikki opettajat ja muu henkilökunta työskentelevät etäopetusjakson aikana omalla koululla. Oppilashuollon palveluita tarjotaan normaalisti. Mahdollisista muutoksista tapaamisissa tai vastaanottoajoissa koulut ilmoittavat erikseen oppilaille ja huoltajille.

Kaikki Tampereen kaupungin yhtenäiskoulujen 1.-6. luokkien oppilaat käyvät koulua normaalisti. Etäopetus otetaan käyttöön vuosiluokkien 7-9 opetuksessa, koska näiden vuosiluokkien oppilaat ovat parhaiten valmiita etäopetuksen edellytyksiin ja näin voidaan varmistaa, että pienten oppilaiden opetus ja koulujen aukiolo pystytään varmistamaan mahdollisimman pitkään.

Etäratkaisun aikana erityisen vaativan hoidon oppilaat saavat edelleen mahdollisuuden kokopäivätoimintaan.

Lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen maanantaista 16.3. lähtien ainakin neljännen jakson loppuun eli 2.4. asti. Sekä oppilaita että opettajia on jo aiemmin ohjeistettu ottamaan oppimateriaalit ja työntekovälineet mukaansa työpäivän päättyessä. Materiaaleja voi noutaa oppilaitoksista myös etäopetuksen aikana.

Etäopetukseen siirryttäessä kouluja ei suljeta vaan opetusmuoto muuttuu. Esimerkiksi lukioiden opinto-ohjaajan, opettajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Ylioppilaskirjoituksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeita.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Meidän tietääksemme ruoka ei ole loppumassa kesken" – Hävikkiruokapalvelun myynti kolminkertaistui koronan keskellä 14.3.2020 13:12

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut