Legendaarinen Ohranjyvä teki paluun omana syntymäpäivänään – "Voi sanoa, että on ollut vähän hektistä"

Maaliskuussa 1965 Tampere odotti jännityksellä ensimmäisiä kaupungissa järjestettäviä jääkiekon MM-kisoja. Hakametsän jäähalli oli avattu kuukautta aiemmin. Sitten tuli Jussi Linkosuo, ja perusti Ohranjyvä-ravintolan entiseen myymälähuoneistoon Näsilinnankadulle. Avajaispäiväksi merkittiin 9. maaliskuuta.

55 vuotta myöhemmin Ohranjyvä avattiin taas – hieman yli puolen vuoden kiinniolon jälkeen. Nyt odotetaan taas, nimittäin koronaviruksen vaikutuksia. Jääkiekon MM-kisojakaan ei järjestetä välttämättä missään, eikä Hakametsässä muutenkaan ole pelejä luvassa.

Sen ei anneta lannistaa.

– 40 pöytävarausta on peruttu tältä päivältä. Tampereelle oli lauantaiksi luvassa useampia yleisötapahtumia, joihin liittyen asiakkaat olivat sitten varanneet pöydän myös Ohranjyvästä. Se on kuitenkin osa elämää, ja pärjäämme asian kanssa kyllä, sanoo ravintolan uusi toimitusjohtaja Kyösti Nyman

Ravintolapäällikkö Teemu Solapuro vahvistaa että ensimmäiseen viikkoon haasteita on mahtunut vähintäänkin riittävässä mitassa. Kun kaksikko lähti puuhaamaan hanketta tosissaan vuodenvaihteessa, tuskin kukaan maailmassa osasi arvatakaan millaisesta epidemiasta puhutaan kun kalenteri on kääntynyt maaliskuulle.

Siinä sivussa on ollut pakko saada myös ravintolan muu päivittäistoiminta kuosiin.

– Voi sanoa, että on ollut vähän hektistä. Tästäkin kuitenkin selvitään.

Nyman sanoo, että kaksikko on lähtenyt Ohranjyvän osalta käytännössä alkutekijöistä. Valmiina ei ollut kuin edellisen yrittäjän konkurssipesä.

– Ohranjyvä on kuitenkin todella tunnettu brändi, josta monilla on vahva mielipide. Päivittäistoimintaa on siinä takana rakennettu alkutekijöistä, Nyman kuvailee.

Nyt kaksikko toivoo, että koronastakin huolimatta ihmiset uskaltautuisivat edelleenkin ravintoloihin. Se toki tarkoittaa sitä, että käsidesipullo pitää löytyä mielellään jokaisesta pöydästä ja sitä, että tarjolla on muutakin kuin hiljaisuutta.

– Teemu on erityisesti halunnut, että meillä on ohjelmaa. Se tarkoittaa esiintyjiä viikonloppuihin sekä myös arki-iltoihin. Siitä Ohranjyvä on vuosien varrella myös tunnettu, että on viihdettä ja tapahtumia, Nyman huomauttaa.

Ravintola lähtee alkuun suppeammilla aukioloajoilla, joita on tarkoitus kevään mittaan laajentaa.

Ravintola Ohranjyvä

Ravintolan perusti maaliskuussa 1965 Linkosuon leipomon kondiittorimestari Jussi Linkosuo.

Nousi nopeasti Ylen työntekijöiden kohtauspaikaksi: Ohranjyvää alettiin kutsua O-studioksi, joka oli suoraa jatkoa Tohlopin A-, B- ja C-studioille.

Kanta-asiakkaisiin kuuluivat muun muassa Jarmo Porola, Jyrki Otila ja Reijo Salminen.

Sulki ovensa kesällä 2019, kun ravintolan omistanut yhtiö ajautui konkurssiin 23. elokuuta.

Avasi ovensa uudelleen 9. maaliskuuta ravintolan 55-vuotispäivänä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut