Kolumni: Fyysistä etäisyyttä, henkistä läheisyyttä – "Maailma on tänään erilainen, kuin vielä tovi sitten"

toimitus

Koronavirus hallitsee otsikoita ja ajatuksiamme. Jokainen meistä tuntee huolta omasta ja lähimmäistensä terveydestä. Maailma on tänään erilainen, kuin vielä tovi sitten.

Pandemian aikana poliittisten päättäjien on pidettävä huolta siitä, että yhteiskunnan peruspilarit pysyvät pystyssä. On tärkeää, että Sanna Marinin hallitus teki kuluneella viikolla uusia päätöksiä ja rajoituksia, ja valmius lisätoimiin on vahva myös jatkossa.

Vakavat ajat ovat tuoneet uuden tilanteen myös talouden näkökulmasta. Eduskunnassa olen jäsenenä valtiovarainvaliokunnassa ja siellä näkökulmana ovat vaikutukset talouteen. On selvää, että ne ovat isot ja rajut.

Maailmalla, Euroopassa ja täällä kotimaassa hallituksilta odotetaan toimia talouden tukemiseen, elvytykseen ja investointeihin, jotta työpaikkoja ja yritysten toimintaedellytyksiä voidaan turvata ja konkurssiaaltoja välttää.

On tärkeää, että hallitus ilmoitti, että tarvittavat toimet terveyden turvaamiseksi eivät jää rahoituksesta kiinni. Lähiaikoina saamme käsiteltäväksemme lisätalousarvion, jossa varaudutaan tilanteeseen.

Kaiken kaikkiaan kyse on ihmisten terveydestä ja turvallisuudesta, joka menee kaiken edelle. On selvää, että se edellyttää myös joustoja vallitseviin budjetin tiukkoihin rajoihin ja ehtoihin niin meillä kuin maailmallakin.

Hallitus päätti, että yli 500 hengen tilaisuudet perutaan. Tämä on oikein. Pienempienkin osalta on etusijalle asetettava viruksen torjunta. Osaltani peruutimme maanantaille suunnitellun tilaisuuden.

Eilen talvisodan raskaista tapahtumista tuli kuluneeksi 80 vuotta ja suunnitteilla oli tilaisuus, jossa olisimme kuulleet toimittaja, tietokirjailija Jukka Halosen alustuksen aiheesta. Nyt jäämme odottamaan sitä, kun aika taas on valmis näihin yhteisiin tilaisuuksiin.

Presidentti Niinistön sanoin, vaikka nyt meitä pyydetään ottamaan fyysistä etäisyyttä, otetaan samalla henkistä läheisyyttä. Olemme tässä myös toinen toistamme tukien.

Pia Viitanen

kirjoittaja on tamperelainen kansanedustaja (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 2. Kauppakamarin selvitys: Yritykset haluavat investointeja tiestöön ja rautateille
 3. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 4. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 5. Palvelukeskukset ja lähitorit pysyvät edelleen kiinni Tampereella – neuvontaa saa puhelimitse
 6. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Kolumni: Kärsivällisyydestä
 9. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 10. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 11. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 12. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 13. Nuorisopalvelujen työntekijät ovat mukana Tampereella, kun nuoret juhlivat koulujen päättäjäispäivää – "Kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa"
 14. Linja 15 palasi normaalille reitilleen Tampereella
 15. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 2. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 3. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 4. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 5. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 6. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt
 7. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 10. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 11. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 12. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 13. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 14. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 15. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.