Biljardin EM-kilpailut Tampereella on peruttu – Siirretään todennäköisesti vuoteen 2021

Pekka Ruissalo

Suomen Biljardiliitto yhteistyössä Euroopan Biljardiliitto EPBF:n kanssa on päättänyt pitkällisen pohdinnan jälkeen peruuttaa toukokuulle suunnitellut poolbiljardin EM-kilpailut sekä miesten ja naisten EuroTour -osakilpailut.

Peruutuksen syynä on koronavirusepidemia, jonka leviämisen hidastamiseksi Aluehallintovirastot ovat määränneet yli 500 hengen tilaisuudet peruttaviksi. Maanantaina kansainvälisen lajiliiton kanssa pidettiin kokous, jonka lopputuloksena turnaus päätettiin peruuttaa.

EPBF tiedotti tänään selvittävänsä mahdollisuutta järjestää kuluvan vuoden EM-kilpailut Turkissa myöhemmin syksyllä samanaikaisesti senioreiden EM-kilpailujen yhteydesssä. Lajiliitto pyrkii järjestämään kilpailut vuoden 2021 aikana.

Järjestäjille peruuntuminen on iso isku. Tapahtumaa on järjestelty vuodesta 2017 alkaen.

– Tilanteeseen nähden ainut tapa on perua biljardin EM kisat ja Eurotour Tampereella toukokuussa 2020. Aina mennään terveys ja elämä edellä. Koronavirus on ikävä kaikille niin biljardissa kuin muillekin. Sen takia Mapon haluaa tukea suomalaista biljardia ja kantaa kortensa kekoon. On selvä, Suomen ja maailman tilanne on sekava, miten rahat riittää, mitä kaikesta seuraa ja niin edelleen, kommentoi tapahtuman pääyhteistyökumppanin Mapon Finlandin Jani Asunmaa.

Sponsorointi ei kuitenkaan ole loppumassa.

– Kriisejä menee ja tulee ja haluan panostaa pieneen lajiin. Olemme sopineet kolmen vuoden yhteistyön jatkuvuuden Suomen Biljardiliitto ry:n kanssa. Haluan olla juuri nyt tukena, kun sitä tarvitaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut