Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin hallitus on päättänyt koronan torjunnassa – Varhaiskasvatuksen yksiköt jatkavat toimintaansa, vierailut vanhainkodeissa kielletään, rajat kiinni

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus on kertonut tiedotustilaisuudessa uusista käytännöistä koronan torjuntaan liittyen. Tiedotustilaisuus on jutun kirjoitus- ja julkaisuhetkellä edelleen menossa.

Uudet määräykset ovat voimassa 13. huhtikuuta saakka.

– Varhaiskasvatuksen yksiköt jatkavat toimintaansa. Jos vanhemmat voivat järjestää lastensa hoidon toisaalla, heidän toivotaan tekevän näin.

– Koulutilat suljetaan. Ammatillinen koulutus pyritään järjestämään vaihtoehtoisin keinoin. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään.

– Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään. Kirjastot, uimahallit, nuorisotilat sekä muut vastaavat tilat suljetaan. Vierailut vanhainkodeissa kielletään.

– Valmistelut rajojen sulkemiseksi aloitetaan. Suomalaisten ei tule matkustaa ulkomaille. Ulkomailla olevia suomalaisia kehotetaan palaamaan kotimaahan.

– Ulkopuolisten vierailut kielletään vanhusten ja muiden riskiryhmien asumisyksiköiden lisäksi myös hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa. Poikkeuksena ovat kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä synnyttäjien tukihenkilöt, joiden tilanne tarkastellaan tapauskohtaisesti.

Sanna Marinin mukaan hallitus ei käsittele maanantaina valmiuslakia. Sen käyttöönottoon varaudutaan kuitenkin nopealla aikataululla.

Tämä on päivittyvä uutinen.