Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere aloittaa asemakaavamuutoksen Lahdesjärvellä – "Kaupungin tarina olisi ollut kovin erilainen ilman teollista perintöä"

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin ja Metso Minerals Oy:n välisen yhteistyösopimuksen, joka koskee Lahdesjärven eteläosan työpaikka alueen kaavamuutosta.

Yhteistyösopimuksella sovittiin asemakaavamuutoksen käynnistämisestä ja periaatteista, kustannusten jakamisesta sekä tulevan tontin luovuttamisesta.

– Tampereen kaupungin tarina olisi kovin erilainen ilman teollista perintöä ja historiaa. Olemme teollisuuskaupunki, ja sellaisena haluamme pysyä. Kaupungin yhteistyö Metso Mineralsin kanssa on ollut pitkäjänteistä ja toiminut erittäin hyvin.

– Meillä on vahva käsitys, että solmittu aiesopimus johtaa uuden tehtaan rakentamiseen. Olen erittäin tyytyväinen, että olemme edenneet tähän ensimmäiseen kehitysvaiheeseen. Nykyisen Metson tontin, eli Lokomon tontin, tulevaisuuden näkymät ovat omistajan ja kaupungin suunnittelupöydillä, ja suunnitelmiin palataan, kun nykyinen vaihe saadaan pidemmälle, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly

Metson sijoittuminen alueelle edellyttää asemakaavan muuttamista. Kaavamuutoksen tavoitteena on selvittää, onko Metson Tampereen nykyiset toiminnot mahdollista siirtää uuteen paikkaan Tampereella.

Lisäksi halutaan mahdollistaa toimintojen kehittäminen, jotta yritys voi entistä paremmin palvella asiakkaitaan.

Kaupunki ei voi tehdä sitovia sopimuksia kaavan toteuttamiseen liittyvistä kysymyksistä ennen kuin kaavaluonnos tai -ehdotus on ollut kuntalaisille nähtävillä. Vasta sen jälkeen asiasta sovitaan tarkemmin. Asemakaavoituksen tuloksena kaupungin luovutukseen tulevan tontin vuokraus- tai myyntiesitykset tulevat erikseen hyväksyttäväksi.

Metso Minerals Oy teki kesällä 2019 linjauksen tekemänsä esiselvityksen pohjalta, että Lahdesjärven eteläosa on yrityksen tarpeisiin parhaiten soveltuva mahdollisen uuden tuotantolaitoksen sijainniksi.

Uudella yksiköllä korvattaisiin Hatanpäällä sijaitsevat Metson toiminnot sekä Messukylässä ja Sääksjärvellä sijaitsevat varastot.