Turvavyötä ei käytetä ja kännyyn pulistaan – "926 matkusti ilman turvavyötä etupenkillä"

Turvavyön käytön tärkeys tuppaa monella unohtumaan. Arkisto / Anton Soinne

toimitus

Poliisihallitus tiedottaa viime viikolla tehdyn valtakunnallisen liikenteen tehovalvonnan tuloksista: peräti lähes 1 000 sakkoa tuli turvavyörikkomuksista ja lähes 900 sakkoa kännykän käytöstä ajon aikana. Ilman turvavyötä matkustaneita tavattiin etupenkillä 926 ja takapenkillä 40, turvalaiterikkeiden kokonaismäärästä lasten turvalaiterikkeiden määrä oli 39. Matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä kuljettajia valvonnassa oli 879.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen, hän sanoo tiedotteessa.

Kallio myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

– Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio jatkaa.

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 70 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille. Heistä 13 ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä, 37 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 20 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut. Viimeisen kolmen vuoden aikana on loukkaantunut lähes 400 jalankulkijaa, joista yli puolet tapahtui suojatiellä.

– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen, Kallio sanoo.

Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 3 151 työtuntia. Liikennevalvonnan ohella suoritettiin ulkomaalaisvalvontaa, poliisi tarkasti valvontaviikon aikana 559 ulkomaalaiselta maassa oleskelun edellytykset. Ulkomaalaisvalvonta on poliisille ulkomaalaislaissa määrätty tehtävä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Videot: Kahdessa lasten turvakaukalossa vakavia puutteita – "Testissä irti repeytynyt turvavyön solki löi nukkea päähän ja nukke lensi istuimesta"
    4.4.2019 10:30
  2. Poliisin tehovalvonnan karu luku paljastaa: Yli 900 kiinni ilman turvavyötä
    24.9.2018 12:34
  3. Tutkimus: Älykännyköiden näpyttely kasvattaa nuorten kirjoitusnopeutta – näin reilusti he päihittävät jo vanhempansa
    2.10.2019 20:24

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut