Ratikka tulee keskiviikkona ensimmäistä kertaa katuverkkoon... koronan varjossa – "Älkää kokoontuko katsomaan"

Petteri Mäkinen

Tampereen Ratikan koeajot aloitettiin maanantaina raitiovaunuvarikolla. Huomenna keskiviikkona testivaunulla siirrytään Hervannan katuverkkoon.

Tampereen Raitiotie Oy ja Raitiotieallianssi toivovat, että koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi ihmiset eivät kokoonnu katsomaan koeajoja alueelle vaan seuraavat koeajojen edistymistä Tampereen Ratikan ja Raitiotieallianssin kanavissa sekä median kautta.

– Koronaviruksen vuoksi käynnissä on maailmanlaajuisesti erittäin poikkeuksellinen tilanne. Suhtaudumme tilanteeseen erittäin vakavasti ja pyrimme varmistamaan koeajojen käynnissä pysymisen toimimalle vastuullisesti, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö toteaa.

Koeajoja tehdään päiväaikaan kello 9–15 välillä.

Keskiviikkona testivaunulla lähdetään varikolta Hermiankadulle kello 9:n ja 11:n välillä.

– Vaikka testivaunun ensimmäiset liikkeet Hervannassa ovat historialliset ja varmasti monen mielestä asiaa olisi mukava todistaa paikan päällä, toivomme, että kaupunkilaiset toimisivat viranomaisten ohjeistusten mukaisesti ja välttäisivät kokoontumista alueelle. Tarjoamme kanavissamme turvallisen väylän seurata koeajoja ajantasaisen kuva- ja videomateriaalin muodossa, Sirviö sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tältä näyttää Tampereen uusi testiratikka – Näin etenevät koeajot Hervannassa ja Turtolassa, kadulle jo 18. maaliskuuta
    3.3.2020 14:39
  2. Tämä saksalainen testiratikka on pian täällä – "Merkittävää hyötyä ratainfran testaamisessa"
    20.2.2020 7:00
  3. Saksalainen testiratikka tulee Tampereelle jo tässä kuussa – Koeajot alkavat Hervannassa jo kuukauden päästä
    14.2.2020 8:26

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut