Kolumni: Katse samaan suuntaan – tulevaan

toimitus

Kriisi tuo perusasioiden äärelle. Töihin, vapaa-aikaan, kotiin liittyvät suunnitelmat, ylipäätään liikkuminen ja oleminen, ovat menneet juuri aivan uuteen järjestykseen.

Kriisissä mitataan arvot. Koronakriisissä yhteisöt ja ammattikunnat ovat ihailtavasti yhdistäneet voimansa. Esimerkiksi tapahtuma- ja kulttuuriala on kerännyt ja jakanut tietoa sekä muun muassa perustanut sosiaalisessa mediassa ryhmiä, joissa tuetaan toisia ja etsitään tapoja hyvinvoinnin, talouden ja toimeentulon ongelmien ratkaisuun.

Nyt jos koskaan on katsottava samaan suuntaan, tultava toisiamme vastaan. Kaikilla on vastuu paitsi noudattaa viranomaisohjeita ja -määräyksiä, myös löytää ratkaisuja ja jakaa tietoa muille.

Koronaepidemian vaikutukset ja viranomaisrajoitukset alkoivat näkyä ensimmäisten joukossa tapahtuma- ja kulttuurialalla. Mekin Tampere-talossa olemme viime viikosta alkaen käyneet kumppaneiden kanssa satoja neuvotteluita siitä, mitkä konsertit, yritystapahtumat, messut, ilmaistapahtumat ja niin edelleen voidaan siirtää ja mitä joudumme perua.

Olemme saaneet vahvistettua kymmeniä muutoksia ja siirtoja sekä viestineet niistä henkilöstölle, lipunostajille, tapahtumajärjestäjille ja lukuisille kumppaneille. Sydämellinen kiitos kaikille nopeasta toiminnasta ja kärsivällisyydestä!

Se, että ihmiset pääsevät nauttimaan kulttuurista ja taiteesta, on vastuullinen tehtävämme. Elämykset ja kohtaamiset lisäävät hyvinvointia ja ovat tärkeä osa yhteiskuntamme taloudelle ja henkiselle pääomalle. Alan yritykset ja toimijat ovat yhtenäisesti viestittäneet kriisitilanteen vastuustaan: tärkeintä on turvata asiakkaiden ja henkilöstön terveys ja turvallisuus, hillitä epidemian leviämistä.

Uskon, että tulee aika, kun kulttuuri ja tapahtumat tuovat jälleen ihmiset yhteen ja auttavat rakentamaan luottamusta ja taloudellista toimeliaisuutta.

Niin työyhteisölleni kuin kaikille muillekin olen viestittänyt samaa: pitäkää huolta toisistanne, keskustelkaa mahdollisesta fyysisestä eristyksestä huolimatta ja rakentakaa ja ylläpitäkää jaksamista. Sillä kaiken tämän keskellä tärkeintä on ratkaisukeskeisyys ja herpaantumaton katse tulevaisuudessa.

Paulina Ahokas

kirjoittaja on Tampere-talo Oy:n toimitusjohtaja

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut