"Jotain on pakko yrittää..." – Tuulensuu laajentaa toimintaa, markkinoi take away -lounaita

Petteri Mäkinen

Tamperelaisissa ravintoloissa mietitään kuumeisesti keinoja toiminnan pyörittämiseen poikkeusoloissa.

Gastropub Tuulensuu aloitti tänään lounaiden myymisen.

– Uimme vastavirtaan ja laajennemme toimintaamme, naurahtaa ravintoloitsija Sami Lappalainen

Lappalainen myöntää ironian. Pitkän linjan ravintolamies kertoo, että alalla ollaan tällä hetkellä todella kovilla.

– Jotain on pakko yrittää, että saamme pidettyä ihmiset töissä. Tämä tuo edes jonkinlaista kassavirtaa, huokaa Lappalainen.

Jo ennen viime viikonloppua Lappalaisen ravintoloista katosi useampi sata pöytävarausta. Etätöiden takia ravintoloista ovat hävinneet muun muassa lounasvieraat ja yritysruokailijat. Illanistujatkin ovat viruspelon takia vähissä.

Tuulensuussa pelkoa on yritetty lieventää sillä, että annoksen saa halutessaan mukaan take away -rasiassa. Ravintoloitsijan mukaan hinnatkin on haluttu pitää taloudellisen tilanteen mukaisina. Esimerkiksi keskiviikkona sipulikeiton sai 4 eurolla ja burgundinpadan 7,5:llä. Ulosmyynti mahdollistaa myös oluen ostamisen mukaan.

– Yritystoiminta on hyvin vaikeaa, kun rajoituspäätöksiä tulee niin nopeasti. Toivoisimme edes jonkinlaisia siirtymäaikoja.

Aiheeseen liittyvää

  1. Korona sulkee nyt kokonaisen ravintolaketjun – HOK-Elanto laittaa kiinni kaikki ravintolansa, näin 800 työntekijälle käy 18.3.2020 12:00
  2. Täytetty fasaani, hirvipeijaiset, poronkäristys, häränfilee Wellington... – Tuulensuu aloittaa klassikkosunnuntait 1.10.2018 20:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut