Ruoka-annoksia ja ruokakasseja jaetaan Lempäälässä – Taustalla on etäopiskelijoiden kouluruokailun loppuminen

Lempäälän kunta teki ennen poikkeuslainsäädännön voimaantuloa oman suosituksen 5.-9. vuosiluokkien siirtymisestä etäopiskeluun. Samassa yhteydessä turvattiin oikeus kouluruokailuun tarjoamalla koululaisille päiväkohtainen annospakattu lounas, joka oli mahdollista noutaa koululta.

Kouluopetuksen siirtymisellä koteihin on tavoiteltu lähikontaktien vähentämistä. Valtioneuvosto on linjannut tiedotustilaisuudessaan 18.3.2020, että tässä poikkeustilanteessa vain lähiopetuksessa oleville tarjotaan kouluruokailu.

Päiväkohtaisen lounaan noutaminen kouluilta loppuu perjantaina 20.3. Taustalla on se, että poikkeustilan myötä kouluruokailun järjestämisvastuu kunnilta on loppunut. Lisäksi yli kymmenen hengen kokoontumiset on kielletty.

Kunta panostaa jatkossa kohdennettuun tukemiseen ruoan tarjoamisessa.

– Loppuviikon aikana tulemme olemaan yhteydessä puhelimitse niihin perheisiin, joilla on sosiaalihuollon asiakkuus tai joiden lapset ovat opiskeluhuollon tukitoimien piirissä. Puhelun aikana sovimme jokaisen kanssa erikseen tuen jatkamisesta sekä mahdollisista ruokajärjestelyistä. Samalla voidaan keskustella myös muista huolta aiheuttavista asioista, kunta kertoo tiedotteessaan.

– Aloitamme lisäksi erillisten ruokakassien jakelun sitä tarvitseville ensi viikosta alkaen. Erityisesti haluamme kohdistaa apumme niille perheille, joille on aiheutunut koronavirusepidemian myötä äkillisiä taloudellisia haasteita, kunta jatkaa tiedotteessaan.

Mikäli ruokakasseja on vähemmän kuin niitä tarvitsevia, kunta käyttää jakamisessa harkintaa.

– Tähän liittyen lähetämme kyselyn koululaisten perheille Wilman kautta tänään torstaina 19.3. Ilmoitamme erikseen ruokakassien saajille noutopaikan ja ajan. Ruokakassit sisältävät hieman vaihtelevalla valikoimalla mm. peruselintarvikkeita, kahvia ja wc-paperia. Ruokakasseja on tarjolla seuraavalla aikataululla: 23.3. ja 27.3. sekä 30.3.

Lempäälän kunta valmistautuu jatkamaan ruokakassien jakamista ainakin 13.4.2020 asti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut