Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona peruutti nyt myös Tampereen Earth Hour -tapahtuman – "Valojen sammuttaminen on perimmäinen ajatus"

Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3., että kaikki julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja valtion ja kuntien museot suljetaan 13. huhtikuuta saakka. Näin ollen myös Vapriikissa 28.3. järjestettäväksi kaavailtu Earth Hour -tapahtuma joudutaan perumaan.

– Tapahtuman peruminen on harmillista, mutta perusteltua, toteaa tapahtuman järjestämisestä vastaava projektipäällikkö Harri Helin Ekokumppanit Oy:stä.

– Ihmisten terveys ja hyvinvointi ovat ykkösprioriteetti ja mietimme nyt muita mahdollisuuksia Earth Hourin edistämiseen.

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka järjestetään maaliskuun viimeisenä lauantaina kello 20.30 – 21.30 paikallista aikaa.

Sen aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi kertoakseen huolensa ilmastonmuutoksesta. Näin ollen tapahtumaan voi osallistua myös kotoa käsin.

– Valojen sammuttaminen kotona on Earth Hourin perimmäinen ajatus, joten tähän kannustamme nyt myös niitä ihmisiä, jotka olivat suunnitelleet saapuvansa tapahtumaamme, Helin muistuttaa.

Vaikka hallituksen linjaukset ulottuvatkin vain huhtikuun 13. päivään saakka, myös keskiviikoksi 15.4. suunniteltu Ylöjärven ympäristötori on päätetty perua. ¬

– Näkemyksemme mukaan tällä hetkellä ei ole vastuullista suunnitella tapahtumaa vain muutamaa päivää nykyisiä rajoituksia myöhemmäksi, Helin toteaa.

– Lisäksi on täysin mahdollista, että rajoituksia jatketaan pidemmälle kevääseen, jolloin olisimme mahdollisesti joutuneet joka tapauksessa perumaan tapahtuman, Helin jatkaa.