Tamperelaisnäyttelijä Maarit Peltomaa ehti viime tingassa Espanjasta Suomeen ennen kuin korona sulki maan rajat – "Välillä kyllä itku tuli"

Tamperelaisnäyttelijä, tällä hetkellä Kajaanissa työskentelevä Maarit Peltomaa oli tapahtumien ytimessä, kun koronaviruksen vaikutukset alkoivat valjeta maailmalle tosissaan.

Peltomaa oli viime viikonloppuna vielä Espanjassa, kun maan hallitus julkisti poikkeustilan. Ensimmäinen ajatus oli selvä: mahdollisimman äkkiä Suomeen.

– Yritä päästä mahdollisimman pian pois sieltä, kuului suomalaisten ystävien ohjeistus.

Peltomaa lähti Malagan kentällä aikaisin lauantaiaamuna.

– Vietin kentällä yön. Varmuuden vuoksi. Jos tilanne Espanjassa muuttuu ja kaupunkien välillä ei voi enää matkustaa, Peltomaa muistelee.

Peltomaa etsi eri matkatoimistoilta paluuta vaikka Lontoon tai Pohjoismaiden kautta.

– Onneksi en ehtinyt saamaan lippua Oslon kautta. Oslon kenttä suljettiin seuraavana päivänä, Peltomaa muistelee.

Peltomaa pääsi lähtemään Malagasta maanantaina 16. maaliskuuta kello 13.40 Tukholmaan. Tukholmassa tuli tulipalokiire Suomeen.

– Arlandan kentältå viimeiseen laivaan kello 18.15. Taksikyydissä 150 km tunnissa pitkin moottoritietä, Peltomaa muistelee.

Peltomaa ehti satamaan 20 minuuttia ennen laivan lähtöä ja oli viimeisenä laivassa. Kotimatka oli kuitenkin loppusuoralla.

– Olin tiistaina Turussa aamulla kello 7, Helsingissä kello 10 ja Kajaanissa kello 19.20, Peltomaa muistelee.

Nyt näyttelijä on karanteenissa. Tilanteesta löytyy myös kevyt humoristinen piirre.

– Karanteenissa on aikaa levätä. Tarinassani on todella käänteitä ja vauhtia kuin parhaassa elokuvassa. Löytyisikö halukkaita käsikirjoittajia?

Nopeasti edennyt tilanne ei tosin monessakaan kohtaa naurattanut ollenkaan.

– Välillä kyllä itku tuli, Peltomaa sanoo.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut