Yleisöäänestys: Kalaherkut Nygren on Vuoden Kalakauppa – "Kauppa on vetänyt puoleensa ja vienyt mennessään"

Verneri Nygren palvelee jonottajia Vuoden Kalakaupassa. Joonas Alanne

Pekka Ruissalo

Tamperelainen Kalaherkut Nygren on voittanut Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailun yleisöäänestyksen. Äänestyksessä annettiin 26 000 ääntä.

Vuoden Kalakauppa on Suomen Kalakauppiasliiton järjestämä kilpailu, jossa etsitään maan parasta palvelevaa kalatiskiä. Kriteerejä ovat muun muassa asiakaspalvelu, henkilökunnan ammattitaito, valikoiman kattavuus ja esillepanon houkuttelevuus.

Kalaherkut Nygren on peritamperelainen yritys, jonka Timo Nygren perusti Tampereen Kauppahalliin vuonna 1970. Timo Nygrenin poika Petri jatkoi kauppiaana vaimonsa Pirjon kanssa vuonna 1986. Nyt toiminnasta vastaavat pääasiassa heidän lapsensa Valtteri, Vera ja Verneri Nygren

– Kun vanhempamme työskentelivät tiskin takana, me leikimme ja herkuttelimme hallissa ja saimme maistiaisia muilta yrittäjiltä. Olemme kasvaneet halliin ja yrittäjyyteen, ja vaikka olemme kokeilleet muitakin ammatteja, kalakauppa on vetänyt puoleensa ja vienyt lopulta mennessään, kertoo Valtteri Nygren.

Perustaja Timo Nygren auttaa töissä edelleen päivittäin.

– Hän on eläkepäiviensä iloksi repsikkana ja kuljettaa tuotteitamme ravintoloihin yhdessä kuljettajamme kanssa.

Kalaherkut Nygrenin tarjonnan laajuus hakee vertaistaan koko Suomessa. Parhaimpina päivinä valikoimassa on reilusti yli 200 erilaista kala- äyriäis- ja nilviäistuotetta.

Tuoreus ja laatu ovat tärkeimmät kriteerit, joiden perusteella myytävät tuotteet hankitaan. Tuoreet kalat hankitaan lähialueen kalastajilta, rannikkokalastajilta paikallisen tukkurin avulla sekä Euroopan parhailta kalahuutokauppiailta.

Nygrenin pakastevalikoimasta puolestaan löytyy esimerkiksi Puruveden muikkuja, muikunmätiä, hummerinkuoria sekä erilaisia tiikerirapuja ja jättikatkarapuja sekä kuorittuina että kuorellisina pyrstöinä.

Lisäksi Nygrenillä on Kauppahallissa oma savustamo ja keittiö, joissa kaikki kypsät kalajalosteet valmistetaan itse alusta loppuun. Tarjolla on myös itse maustettuja kalaruokia, jotka tarvitsee vain kypsentää. Arkeaan voi helpottaa ostamalla Nygreniltä vaikkapa kalapyöryköitä, kala-äyriäis-kasvisvartaita tai herkkutattituorejuustolla täytettyjä kuhafileitä.

Nygren tekee myös tiivistä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Nygren toimittaa kalaa noin kolmeenkymmeneen ravintolaan Tampereen seudulla, ja kalaa hankitaan mahdollisimman paljon lähivesien kalastajilta.

– Olemme aina pyrkineet ostamaan kaikki paikallisten kalastajien tarjoamat kalat, sillä heidän harjoittamansa elinkeino on äärettömän tärkeä. Esimerkiksi kuhamme tulevat 90-prosenttisesti Pirkanmaan lähijärvistä. Ainoastaan kelirikon aikaan valikoimassamme saattaa olla muualta Suomessa kalastettua kuhaa, Valtteri Nygren kertoo.

Uutista päivitetty kello 11.24: Yleisöäänestyksessä annettiin kokonaisuudessaan 26 000 ääntä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Onko tässä Suomen paras kalatiski? – Kauppahallin Nygren on ehdolla vuoden kalakaupaksi 2.3.2020 19:00
  2. Kauppahalli on auki sunnuntainakin kello 11-18 - Nygrenin kalatiskillä jonottaminen on tamperelainen jouluperinne 19.12.2019 18:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut