Taiteilijat viihdyttävät nyt netissä – Iiro Rantala konsertoi ja Timo Parvela lukee päivittäin Facebookissa

Jazzpianisti Iiro Rantala konsertoi kotoaan käsin karanteeniaikana Facebookissa joka ilta kello 19.

Konsertit julkaistaan Facebookissa hänen artistisivullaan Iiro Rantala Fan page Luvassa on myös yllätysvieraita, esimerkiksi pianisti Lenni-Kalle Taipale esiintyi Rantalan kanssa keskiviikkoiltana.

Rantalan rinnalla kotikonsertteja organisoi hänen taiteilijapuolisonsa Lotta Kuusisto, joka tunnetaan muiden muassa Maukka ja Väykkä tarinoiden esittäjänä.

– Teemme omasta tahdosta yleisön iloksi. Esiintyjä tahtoo esiintyä, vaikka karanteeniaikana. Minua tämä auttaa selviämään paremmin tästä kaikesta vapaa-ajasta, Iiro Rantala kertoo.

– Onpahan jotain mitä odottaa, pieni kotikeikka joka ilta.

Kotikonsertteja on tarkoitus jatkaatoukokuun loppuun asti, joka ilta eri musiikilla ja tarinalla. Taltiointeja voi katsoa Facebookissa myös jälkikäteen.

Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston ideasta innostuneena myös Maukkka ja Väykkä tarinakokoelman kirjoittanut lastenkirjailija Timo Parvela aloitti livelähetykset Facebook-sivullaan.

Parvela lupaa lukea tarinoitaan päivittäin.

– Voitte sitten katsella ja kuunnella kertomuksia teille sopivaan aikaan. Tavoite on kuitenkin yhä saada joka päivälle uusi kertomus niin kauan kuin ääntä ja karanteenia vain riittää, Parvela lupaa.

Lotta Kuusisto sanoo lähetyksiä tehtävän nyt siksi, että tiukassa tilanteessa ihmiselle on hyväksi olla yhteydessä muihin ihmisiin.

– Kun se nyt on fyysisesti rajattua, niin yritetään muodostaa se nuotiopiiri edes somessa. Ja sen lisäksi, esiintyjän mieli ei kestä joutenoloa. Tämä on myös mindblownessii.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut