Koronavirus muutti täysin myös ammattijalkapalloilijan arjen – Jarkko Wiss: "Olen pelaajista huolissani"

Jarkko Wissin luotsaama Ilves valmistautuu mahdolliseen Veikkausliiga-kauteen poikkeuksellisessa tilanteessa. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Maailmalla jylläävä koronavirus on muuttanut täysin myös urheilun ammattilaisten arjen. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo, että pelaajilla on nyt omatoimisen harjoittelun aikaa maaliskuun loppuun asti, kunnes edessä on kahden viikon vuosiloma.

– Torstaina pelaajat juoksi pitkän lenkin. Harjoittelua on helppo seurata nykyaikaisilla välineillä. Siihen luotetaan että kaikki ovat ammattilaisia, nyt ei kukaan kyttää ruokailuja. Haastavaa tietysti on se, että mitään ei kovin pitkälle pysty suunnittelemaan, koska tässä ei tiedä kuinka käy, Wiss pohtii.

Päävalmentaja sanoo olevansa pelaajista myös huolissaan. Kukaan ei tiedä, miten koronavirus tulee tästä leviämään tai etenemään.

– Pelaajahankinnat varmasti ovat kaikilla vähän jäissä. Meilläkin oli pari kamerunilaista testissä, joista toinen oli hyvinkin kiinnostava pelaaja. Sopimuksia ei vaan tässä tilanteessa pysty tekemään, kun ei tiedä millaisena kautta voidaan pelata ja minkälainen se tulorakenne tulee olemaan, Wiss sanoo.

Veikkausliigan pitäisi nykyisen suunnitelman mukaan alkaa kesäkuussa. Siitä kenelläkään ei kuitenkaan vielä ole mitään lopullista varmuutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut