Mari Turunen täyttää 50 vuotta oudossa maailmantilanteessa – "Taiteilijajuhla pidetään todennäköisesti syksyllä"

Koronaviruksen jyllätessä maailmassa myös rakastettu tamperelainen näyttelijä Mari Turunen on löytänyt itsensä erikoisesta tilanteesta.

Näyttelijä täyttää maanantaina 50 vuotta, samaten keväällä olisi vietetty Turusen 25-vuotistaiteilijajuhlaa, mutta maailmalla jylläävä koronavirus tuli ja pisti kuitenkin suunnitelmat uusiksi.

– Syntymäpäivä tietysti tulee ja menee maanantaina. Taiteilijajuhlat pidetään todennäköisesti syksyllä, Turunen kertoo.

Maailmantilanteella on vaikutuksia myös näyttelijän työhön. Turusen päiviin on yhtäkkiä tullut ruhtinaallisesti vapaata aikaa.

– Teatterissa ovat kaikki esitykset nyt loppuneet, mutta harjoitustoiminta jatkuu. Itse en harjoittele tällä hetkellä mitään.

Pitkän linjan näyttelijän uraa on leimannut vahvasti ennen kaikkea usko omaan ammattiin ja sen säilyvyyteen. Turunen valmistui keväällä 1995 Tampereen yliopiston näyttelijäntyön linjalta.

– Silloin oli positiivinen usko siihen, että teatteri tulee säilymään. Välillä on toki käyty keskustelua valtiontuista ja siitä, siirtyvätkö laitosteatterit historiaan, mutta mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut, Turunen pohtii.

Siihenkin mahdollisuuteen näyttelijä on kuitenkin hengessään varautunut, ettei laitosteattereita jostain syystä olisi.

– Ala pysyisi, mutta foorumit olisivat varmaan erilaisia, myös paljon televisionäyttelemistä tehnyt Turunen pohtii.

Uralta nousee nopeasti mieleen useampia kohokohtia.

– Kaikki Leea Klemolan projektit ovat painuneet mieleen. Olen ollut mukana niistä viidessä: se maailma jossa niissä eletään on erittäin lähellä omaa sielunmaisemaani. Samaten on tekotapa, se mystinen realismi, Turunen vastaa nopeasti kysymykseen.

– Tampereen Teatterin Näytelmä joka meni pieleen oli hieno kokemus, sillä yleisö piti siitä paljon. Pyynikin Kesäteatterin jutut ovat olleet hyvin mielenkiintoisia tehdä.

Turunen toivoo, että edessä olisi yhtä pitkä ura kuin takanakin.

– Jos katsoo Esko Roinetta, niin siinä on hieno esikuva. Tuija Ernamo on osoittanut, että kyllä on mahdollisuuksia tehdä pitkään jos haluaa.

Yhdestä asiasta Turunen on alalle kiitollinen jo tässä vaiheessa.

– Itse en ole kateellinen enkä ole kohdannut kateutta. Tämä on mielestäni ollut hyvä asia niin Tampereen teatterissa kuin alalla ylipäätäänkin, sanoo Turunen joka on teatterin lisäksi nähty myös televisiossa, esimerkiksi Kummelissa.

Mari Turunen

Täyttää 50 vuotta maanantaina 23. maaliskuuta.

Valmistui näyttelijäksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta keväällä 1995.

Tampereen Teatterin näyttelijä, on nähty viime vuosina lavalla muun muassa Leea Klemolan töissä, jännitysnäytelmässä Piina ja sisällissodan loppuvaiheista kertovassa 1918 – Teatteri taistelussa.

Tuttu takavuosilta myös Kummeli-viihdeohjelman esiintyjäkaartista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut