Kokoomuksen naiskansanedustajat: Etäopetuksesta pääsääntö, kouluruokailun järjestämiseen kaivataan täsmennystä

Kokoomuksen kansanedustajat ja kuntavaikuttajat Anna-Kaisa Ikonen, Sari Multala ja Mari-Leena Talvitie peräänkuuluttavat hallitukselta selkeää linjaa kunnille. Anna-Kaisa Ikonen on tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä kansanedustaja.

– Haluamme kiittää kaikkia ammattilaisia varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. He tekevät tärkeää työtä, jotta löytyy hoitopaikka ja lapset voivat oppia tässä vaikeassa poikkeustilanteessa. Päivän varoitusajassa opettajat ja rehtorit toteuttivat hienosti ja joustavasti etäopetusta – tämä on vaatinut kaikilta, koulujen koko henkilökunnalta paljon, toteaa Mari-Leena Talvitie.

– On tärkeää, että kaikki lapset, jotka suinkin voivat, opiskelevat edelleen kotoa käsin. Koronaviruksen leviämisen kannalta on erittäin tärkeää välttää ylimääräisiä kontakteja. Tämä suojaa niin opettajia kuin perheitäkin, sanoo Anna-Kaisa Ikonen.

Kunnat tekevät nyt linjauksia ja päätöksiä epävarmuuden vallitessa.

– Olen huolissani niistä lapsista, jotka ovat muutenkin haavoittuvammassa asemassa. Monessa perheessä toimentulo on nyt vaakalaudalla. Moni lapsi jää ilman lämmintä päivittäistä ateriaa, kun kouluruokailua ei ole välttämätöntä järjestää. Kunnissa kehitetään nyt erilaisia ratkaisuja ruuan järjestämiseksi niille perheille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Oppilas- ja opiskeluhuollon palvelujen jatkuminen olisi myös tässä tilanteessa erittäin tärkeää, Sari Multala sanoo.

– Kunnat tarvitsevat selkeät linjaukset palveluiden järjestämiseksi ja taloudellista tukea tässä haastavassa tilanteessa. Hallituksen on tehtävä päätökset, jotka ohjaavat kuntia. Tässä kokonaisuudessa ei saa unohtaa kouluruokailua. Sen on onnistuttava myös etäopetuksessa sitä tarvitseville niin, että riski koronaviruksen leviämiseen ei kasva, edustajat kiteyttävät.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut