Kevään siirretyille messuille uusia paikkoja jo loppukesään – "Messut tulevat olemaan vielä erittäin isossa arvossa, kun tilanne rauhoittuu"

Petteri Mäkinen

Tampereen Messut Oy käynnistää yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on yhdessä henkilöstön kanssa löytää parhaat ratkaisut tilanteeseen. Tampereen Messut Oy:ssä ja sen tapahtumatoimistossa Finland Eventsissä työskentelee yhteensä 37 työntekijää, joita YT-neuvottelut koskevat. Konsernin tytäryhtiöt Finland Restaurants Oy – Finnresta ja Expotec Oy jäävät kokonsa puolesta YT-neuvotteluiden ulkopuolelle. Konsernin henkilöstömäärä on kaikkiaan 62 ja liikevaihto viime vuonna 13 miljoonaa euroa.

– Meillä on useita vaihtoehtoja, joista haluamme avoimesti keskustella sitoutuneen ja arvokkaan henkilökuntamme kanssa. Toivomme, että henkilöstön kanssa käytävissä keskusteluissa syntyy ajatuksia, joiden avulla tilanteesta aiheutuvat haitat pysyvät vähäisinä. Neuvotteluissa ei pyritä irtisanomisiin ja mahdolliset lomautukset pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä. Keväältä peruuntuneita messuja ja tapahtumia on siirretty syksylle ja seuraavaan vuoteen, joten tuleva kalenterimme näyttää onneksi varsin tiiviiltä, kertoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo tiedotteessa.

Koronaviruksen vuoksi toiseen ajankohtaan siirretyille kevään 2020 tapahtumille löydettiin nopeasti uudet päivämäärät joko syksyltä tai ensi vuodelta. Syksyn tapahtumakausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin jo elokuussa. Alun perin toukokuulle ajoitettu uusi Hallituspaikka-tapahtuma järjestetään 12.8.2020. Sen jälkeen 22.‒23.8.2020 on vuorossa huhtikuulta elokuulle siirtyvät Hevoset-messut.

– Tämänhetkisistä haasteista huolimatta uskomme, että konsernimme ja koko tapahtuma-ala selviää tästä kriisistä yhteistyöllä, positiivisella asenteella, yrityksille osoitettavilla tukitoimilla ja vahvalla luottamuksella valoisaan tulevaisuuteen. Ihmiset joutuvat nyt pakon edessä kokemaan rajoituksia yhteisille kokoontumisille ja mahdollisuudelle tavata toisiaan vapaasti. Tämän vuoksi messut, tapahtumat ja kaikki kohtaamiset tulevat olemaan vielä erittäin isossa arvossa, kun tilanne rauhoittuu. Toki tapahtumien turvallisuus korostuu entisestään. Tämä poikkeustilanne osoittaa hyvin sen, että meillä jokaisella on iso tarve kohdata toisemme kasvotusten sekä nauttia vapaudesta mennä ja tulla mielensä mukaan. Maailman ei haluta jatkossakaan pyörivän vain verkossa, joten yhdessä tästä selvitään ja entistä vahvempina, Vähätalo korostaa.

Finland Eventsin yritystapahtumille ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kevään 2020 muille tapahtumille on löydetty valtaosin uudet ajankohdat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 7. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 10. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 14. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 15. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.