Kevään siirretyille messuille uusia paikkoja jo loppukesään – "Messut tulevat olemaan vielä erittäin isossa arvossa, kun tilanne rauhoittuu"

Petteri Mäkinen

Tampereen Messut Oy käynnistää yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on yhdessä henkilöstön kanssa löytää parhaat ratkaisut tilanteeseen. Tampereen Messut Oy:ssä ja sen tapahtumatoimistossa Finland Eventsissä työskentelee yhteensä 37 työntekijää, joita YT-neuvottelut koskevat. Konsernin tytäryhtiöt Finland Restaurants Oy – Finnresta ja Expotec Oy jäävät kokonsa puolesta YT-neuvotteluiden ulkopuolelle. Konsernin henkilöstömäärä on kaikkiaan 62 ja liikevaihto viime vuonna 13 miljoonaa euroa.

– Meillä on useita vaihtoehtoja, joista haluamme avoimesti keskustella sitoutuneen ja arvokkaan henkilökuntamme kanssa. Toivomme, että henkilöstön kanssa käytävissä keskusteluissa syntyy ajatuksia, joiden avulla tilanteesta aiheutuvat haitat pysyvät vähäisinä. Neuvotteluissa ei pyritä irtisanomisiin ja mahdolliset lomautukset pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä. Keväältä peruuntuneita messuja ja tapahtumia on siirretty syksylle ja seuraavaan vuoteen, joten tuleva kalenterimme näyttää onneksi varsin tiiviiltä, kertoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo tiedotteessa.

Koronaviruksen vuoksi toiseen ajankohtaan siirretyille kevään 2020 tapahtumille löydettiin nopeasti uudet päivämäärät joko syksyltä tai ensi vuodelta. Syksyn tapahtumakausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin jo elokuussa. Alun perin toukokuulle ajoitettu uusi Hallituspaikka-tapahtuma järjestetään 12.8.2020. Sen jälkeen 22.‒23.8.2020 on vuorossa huhtikuulta elokuulle siirtyvät Hevoset-messut.

– Tämänhetkisistä haasteista huolimatta uskomme, että konsernimme ja koko tapahtuma-ala selviää tästä kriisistä yhteistyöllä, positiivisella asenteella, yrityksille osoitettavilla tukitoimilla ja vahvalla luottamuksella valoisaan tulevaisuuteen. Ihmiset joutuvat nyt pakon edessä kokemaan rajoituksia yhteisille kokoontumisille ja mahdollisuudelle tavata toisiaan vapaasti. Tämän vuoksi messut, tapahtumat ja kaikki kohtaamiset tulevat olemaan vielä erittäin isossa arvossa, kun tilanne rauhoittuu. Toki tapahtumien turvallisuus korostuu entisestään. Tämä poikkeustilanne osoittaa hyvin sen, että meillä jokaisella on iso tarve kohdata toisemme kasvotusten sekä nauttia vapaudesta mennä ja tulla mielensä mukaan. Maailman ei haluta jatkossakaan pyörivän vain verkossa, joten yhdessä tästä selvitään ja entistä vahvempina, Vähätalo korostaa.

Finland Eventsin yritystapahtumille ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kevään 2020 muille tapahtumille on löydetty valtaosin uudet ajankohdat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut