SDP:n Nurminen: "Freelancerin toimeentulo on turvattu myös poikkeustilanteessa"

Hallitus turvaa yrittäjien ja freelancereiden toimeentuloa yritysmuodosta riippumatta työttömyysturvan kautta. Päätoimisen yritystoiminnan edellytysten heikentyminen koronan vuoksi on peruste arvioida toiminta työllistävyydeltään sivutoimiseksi.

Sivutoiminen yrittäjä on oikeutettu työttömyysetuuteen. Lisäksi yritystoimintaa tuetaan monenlaisilla suorilla tuilla sekä turvaamalla yritysten rahoitusta.

Asiaa kommentoi kansanedustaja, Kelan valtuutettujen varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd.) julkisuuteen toimitetussa tiedotteessa.

– Usean suomalaisen yksinyrittäjän ja freelancerin tilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea. Myynti on laskenut, ellei jopa loppunut, ja tilanne vaikuttaa monen ihmisen toimeentuloon. Olen erittäin tyytyväinen saatuun ratkaisuun heidän tilanteensa helpottamiseksi, iloitsee eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, Kelan valtuutettujen varapuheenjohtaja Nurminen.

Tavoitteena on helpottaa ihmisten toimeentuloa ja yritysten sopeutumista vaikeaan tilanteeseen.

– Ratkaisut tulevat helpottamaan monen yksinyrittäjän, itsensätyöllistäjän ja freelancerin tilannetta töiden vähentyessä tai kadotessa koronaviruksen vuoksi. Päätoimisesti toimineen yrittäjän ei tarvitse lopettaa yritystoimintaansa saadakseen työttömyysetuutta ja hallituksen tekemä muutos koskee kaikissa eri yhtiömuodoissa harjoitettua yritystoimintaa. Tämä on tärkeää yhdenvertaisuuden kannalta, Nurminen kertoo.

Työttömyysturvalakiin tehtävä muutos on määräaikainen ja sitä valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut