Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere puhdistaa nyt katuja sepelistä – Muista siirtää autosi

Tampereen Infra urakoitsijoineen aloittaa katujen ja pysäköintialueiden puhdistamisen hiekoitussepelistä tällä viikolla niillä alueilla, jotka on merkitty siirtokehotustauluilla.

Autoilijoiden kannattaa tarkkailla siirtokehotustauluissa ilmoitettuja kunnossapitoaikoja, jolloin auto on siirrettävä pois kadun varresta. Kadut pyritään puhdistamaan huhtikuun loppuun mennessä.

Autoilijoita pyydetään olemaan tarkkoina oman autonsa kanssa. Jos auto unohtuu tai jää kadun varteen ja hinausauto joutuu siirtämään auton lähisiirtona, autoilija joutuu maksamaan noin 100 euron siirtomaksun. Autot siirretään lähimpään vapaaseen tilaan, jossa ne eivät haittaa töitä eli usein viereisille kadulle tai pysäköimisalueille. Nämä alueet ovat merkitty näkyvin siirtokehotuskyltein.

Kaupunki tarjoaa palvelun, josta halukkaat saavat edellispäivänä kello 15 tekstiviestinä tiedon valitsemiensa postinumeroalueiden tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista. Se löytyy osoitteesta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere

Näissä kohteissa pysäköinti on kielletty joko pysyvin tai väliaikaisin siirtokehotusmerkein.

Mainitusta palvelusta näkee myös ne Tampereen kadut, jotka aiotaan seuraavaksi puhdistaa sepeleistä.

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden sepeleistä pyritään perinteiseen tapaan siivoamaan sepeleistä vappuun mennessä. Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Hyvää ilmanlaatua edesauttaa se, että kaupungin kunnossapitäjät ja yksityiset kiinteistönhuoltajat saavat kerättyä sepelit nopeasti.

Tarvittaessa kuivia pintoja kastellaan. Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa. Kalustoa on lisätty ja uusittu, jotta puhdistusoperaatio sujuisi mahdollisimman nopeasti.