Korona laittoi jalkapalloilijoidenkin kalenterin täysin uusiksi – Harjoittelua tässä on kuitenkin oltava, sanoo Jarkko Wiss

Pekka Ruissalo

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss vastaa puhelimeen kotoaan. Päivät ovat koronaviruksen jyllätessä muuttuneet hieman erilaisiksi kuin ne olivat vielä vaikkapa vuodenvaihteessa.

Sosiaalikasvattajan ammattipätevyydellä varustettu Wiss on ehtinyt pelata poikansa esimerkiksi runsaasti salibandyä ja muita pihapelejä.

– Tässä on nyt yritetty kehitellä ja keksiä kaikenlaista, jotta aika saadaan kulumaan, Wiss kuvailee tämänhetkistä arkeaan.

Rinnalla on kulkenut huoli pelaajista. Kukaan ei vielä osaa sanoa, millaiset ja miten pitkäkestoiset vaikutukset koronaviruksella ovat. Joukkueharjoituksia ei ole ollut moneen viikkoon.

Ottelutapahtumat jäivät tauolle juuri ennen kuin Ilveksen piti kohdata KTP Suomen Cupin ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

– Harjoitteluahan tässä on kuitenkin oltava, viime torstaina pelaajilla oli ohjelmassa pitkä lenkki. Tietysti Kauppi antaa näinäkin aikoina hyvät puitteet: siellä on aika paljon metsää ja pelkästään joukkueen käytössä oleva pukukoppi, Wiss pohtii.

Nykyaikaisilla välineillä ja nykyteknologian avulla harjoittelun seuranta on verraten helppoa. Syketiedot, harjoituksen kovuus ja sykkeen vaihtelut tulevat valmentajalle analysoitavaksi tarvittaessa saman tien.

– Sellainen kyttäys on varmasti tässä tilanteessa jäänyt. Me luotamme siihen, että ammattilaiset ovat ammattilaisia. Joskus on ollut sellaista, että jos painon kanssa on ollut haasteita, olemme pyytäneet pelaajaa lähettämään kuvia ruokailuistaan, nyt tällaista käytäntöä ei ole ollut, Wiss kuvailee.

Pelaajat harjoittelevat 29. maaliskuuta saakka. Sitten joukkue jää kahden viikon vuosilomalle.

Mitä sitten tapahtuu, on vielä arvoitus. Lähtökohtaisesti Veikkausliigan pitäisi alkaa kesäkuussa, mutta asiaa ei voi todellakaan varmaksi sanoa.

– Olen huolissani pelaajista. Tietysti he ovat perusterveitä, nuoria ihmisiä, mutta jokaisen tulevaisuus on nyt epävarmalla pohjalla, ja se heijastuu ihan kaikkeen.

– Vielä ei voida sanoa, miltä ajalta seura saa tuloja joten se käytännössä jäädyttää uudet pelaajahankinnat. Meillä oli kaksi kamerunilaista testissä, joista toinen oli kiinnostava hyökkäyspään pelaaja, mutta hankintoja ei voida tehdä.

Ilveksen vuosi

Selvitti alkuvuodesta Suomen Cupin alkulohkon häviämättä otteluakaan.

Kausi katkesi kuitenkin ennenaikaisesti koronaviruksen leviämisen takia samalla viikolla, kun joukkueen piti kohdata Ykkösessä pelaava KTP cupin puolivälierässä.

Veikkausliiga-kauden alkua päätettiin samasta syystä siirtää kesäkuuhun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut