Pyynikin kesäteatteri valmistautuu juhlakesäänsä koronasta huolimattakin – "Teemme kaikkemme, jotta pystymme tarjoamaan elämyksiä yleisölle"

Pyynikin kesäteatteri valmistautuu 65-vuotisjuhlakauteensa poikkeusolosuhteissa, mutta luottavaisin mielin. Tulevan kesän esitysten valmistelua jatketaan noudattaen voimassa olevia viranomaismääräyksiä.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Ihanat naiset rannalla (9.6.-8.8.2020) sekä Maukan ja Väykän kesä (2.7.-4.8.2020) pystytään toteuttamaan suunnitellusti.

– Teemme kaikkemme, jotta pystymme kesällä tarjoamaan elämyksiä yleisölle ja työtä alan ammattilaisille, joista useita on nyt kohdannut työttömyys tai lomautus. Toivottavasti myös onni on puolellamme niiltä osin kuin emme itse pysty tilanteeseen vaikuttamaan, kommentoi kesäteatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko

Kesäteatteritoiminta Tampereen Pyynikillä alkoi jo vuonna 1948 nimellä Tampereen Kesäteatteri. Tampereen Teatterikerho ry:n ottaessa vetovastuun vuonna 1955 nimi vaihtui Pyynikin kesäteatteriksi. Avajaisohjelmistona oli Teuvo Pakkalan Tukkijoella.

Teatterissa on sen historian aikana vieraillut yli 3,3 miljoonaa katsojaa, vuodesta 1959 alkaen istuen Euroopan ensimmäisessä pyörivässä ulkoilmakatsomossa. Vastuu teatterin toiminnasta siirtyi Pyynikin kesäteatterisäätiölle vuonna 2001.

Menestyksekkäinä toimivuosinaan kesäteatterisäätiö tukee tamperelaista teatteritoimintaa apurahoin.

Kesän 2020 osalta ajatuksena on se, että Pyynikin kesäteatteri muuttuu kesäparatiisiksi, kun Ihanat naiset rannalla -näytelmän mukana matkataan idylliseen saaristoon.

Monika Fagerholmin esikoisromaaniin perustuva Elisa Salon dramatisoima teos on oivaltava kuvaus uusista tuulista 60-luvun kesähuvilayhteisössä. Ajankuva tulee esiin puvustuksen, lavastuksen ja jopa autojen myötä. Näytelmän aihe on kuitenkin ajaton.

– Bellan kokema kaipuu ikuiseen kesään, ikuiseen rakkauteen, ikuiseen nuoruuteen ja ihanaan elämään, on jotain mihin jokainen voi ainakin hetkittäin samaistua, ohjaaja Tommi Kainulainen kuvailee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut