Live pysyy elossa!... vaikka painetussa Tamperelaisessa mainittu Eerolan Reetan & Eroottisten livekeikka siirtyikin torstailta tulevaisuuteen

Markku Makkonen

Toisin kuin painetun lehden juttu kertoo, tamperelainen Eerolan Reetta & Eroottiset ei esiinny Kotosohvalivessä huomenna torstaina. Keikka siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Silti liveä löytyy verkosta myös jatkossa.

Elävän musiikin esittäminen on käytännössä loppunut Tampereella ja koko Suomessa.

Viihdeala ei kuitenkaan ole jäänyt ruikuttamaan surkeaa tilannetta, vaan peruuntuneiden keikkojen tilalle on useissa eri paikoissa alettu tuottaa tietoverkon välityksellä näytettäviä esityksiä.

Yksi areenoista on Kotosohvalive, joka toimii yhteistyössä tamperelaisen Alt Agency & Managementin kanssa.

Ensimmäinen Kotosohvalive koettiin jo viikko sitten, kun nettikeikkansa soittivat Kantatie ja Khat Moses.

Huhtikuussa kanava tarjoaa ainakin Sydän, sydän -ryhmän aina mielenkiintoisen rymistelyn sekä keikat ryhmiltä Polymoon ja Rosita Luu. Vapunpäivänä linjoille pääsee Ghost World -yhtye.

Tamperelaisen painetussa versiossa nostettu Eerolan Reetta & Eroottiset -kokoonpanon keikka tämän viikon torstailta on puolestaan siirretty hamaan tulevaisuuteen.

– Kotosohvaliven äärimmäinen ydin on intohimo elävään musiikkiin ja yhteisölliseen tekemiseen. Tarkoituksemme on tuottaa mielenkiintoisilta bändeiltä, nimekkyydestä riippumatta, studiokeikkoja suorana lähetyksenä kansalaisten kotisohville, Pinja Pinola Kotosohvalive-työryhmästä kertoo.

– Tavoitteena on luoda pysyvä, helposti lähestyttävä formaatti, joka jatkuu näiden poikkeuksellisten aikojen jälkeenkin.

Mahdollisuus tehdä Kotosohvalive on innostanut bändejä välittömästi.

– Yhteydenottoja on tähän mennessä tullut kiitettävän paljon ja monia hienoja keikkoja on jo kalenteriin merkattuna. Tilaa kuitenkin vielä on, joten kaikkien kiinnostuneiden kannattaa olla aktiivisia, Pinola vinkkaa.

Kotosohvaliven keikat soitetaan käytännössä Höyläämö-studiolla Helsingissä, mutta kokonaisuuden tuotantoryhmä on jakautunut akselille Helsinki-Hämeenlinna-Tampere.

– Ajatus lohdullisista ja voimaa antavista livekeikoista ilman, että tarvitsee uhmata vallitsevia suosituksia, tuntui meistä erityisen tärkeältä.

– Ensimmäisen keikan perusteella konseptimme on toimiva ja sille riittää kysyntää. Tästä on hyvä jatkaa, Pinola hymyilee.

facebook.com/Kotosohvalive

Tarjontaa riittää!

Koronaviruksen mukanaan tuomat poikkeusolot ovat vieneet laulun ja soiton tietoverkkoon. Elävää musiikkia on tarjolla ainakin näiden osoitteiden kautta:

keikalla.fi (maksullisia keikkoja useista musiikkigenreistä)

semilive.fi (laajakatseinen keikkapaikka verkossa)

areena.yle.fi (Yle Olohuone, jossa Suomen ykkösartisteja)

koronakonsertit.fi (kokoaa sekä palveluntarjoajat sekä yksittäiset keikat)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 7. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 11. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 12. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 13. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 14. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 15. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.