Uusimaa eristetään muusta Suomesta, ravintolat pysyvät auki – Pääministeri Sanna Marin vetosi painokkaasti alan yrittäjiin

Pekka Ruissalo

Kuten aiemmin ounasteltiin, pääministeri Sanna Marin (sd.) on nyt vahvistanut hallituksen päätöksen: liikkuminen Uudeltamaalta ja Uudellemaalle kielletään. Kielto on voimassa huhtikuun puoleenväliin saakka, tarkalleen 19. huhtikuuta.

Marin kertoi asiasta hallituksen tiedotustilaisuudessa, joka alkoi keskiviikkoiltana hieman ennen iltakymmentä.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella. Muiden maakuntienasukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua.

Kieltoon on myös poikkeuksia: se ei ole voimassa työasioissa tai muun muassa henkilökohtaisten asioiden vuoksi.

Sen sijaan hallituksen tahtotila saada ravintolat ja baarit kiinni viikonloppuun mennessä ei onnistu. Pääministeri Sanna Marin vetosi painokkaasti alan yrittäjiin omassa puheenvuorossaan.

– Sulkekaa tilat asiakaskäynneiltä. Toivon todella, että emme näkisi viikonloppua, jolloin ravintoloita olisi vielä auki, Marin vetosi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut