Vellamon päiväkodin perusparannuksen suunnittelu etenee

Vellamon päiväkodin perusparannuksen tarveselvitys ja hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 25. maaliskuuta. Päiväkoti on olennainen osa Tampereen keskusta-alueen palveluverkkoa.

Väestösuunnitelman mukaan tulevina vuosina Kaleva-Tammela-alueella päivähoitoikäisten lasten määrä kasvaa reilusti. Keskustan päiväkodit palvelevat myös muiden alueiden perheitä.

Vellamon päiväkodin perusparannuksen alustavien suunnitelmien perusteella on päädytty 1,97 miljoonan euron kustannusarvioon. Suunnitelman mukaan rakennustyöt alkaisivat kesäkuussa 2021 ja päiväkodin käyttöönotto olisi elokuussa 2022.

Nykyinen päiväkodin toiminta siirtyy lähialueen muihin päiväkoteihin perusparannuksen ajaksi. Päivähoitopaikkoja voidaan osoittaa Kalevanharjun ja Hippoksen päiväkodeista. Vellamon päiväkoti toimii nyt vuoropäiväkotina, mutta perusparannuksen alkaessa vuorohoito siirtyy Pellervon päiväkotiin.

Perusparannuksen jälkeen Vellamon päiväkoti muuttuu pelkästään päiväaikaan palvelevaksi päiväkodiksi.

Vuonna 1989 valmistunutta päiväkotia ei ole perusparannettu aiemmin. Perusparannuksessa tilaa varataan kolmelle päiväkotiryhmälle eli hoitopaikkamäärä säilyy samana (60).

Henkilökuntaa rakennuksessa tulee olemaan noin 12 henkilöä. Toimintojen tilantarve on yhteensä 703 hyötyneliömetriä.

Päiväkodin tilojen perusjärjestys säilyy pääosin ennallaan. Sosiaalitilojen toiminnallisuutta parannetaan ja lisätään yksi wc. Myös hoitoryhmien wc-tilojen toiminnallisuutta parannetaan. Keittiön kalusteet ja varusteet uudistetaan ja kaikki tilapinnat uudistetaan.

Myös kaikki kalusteet ja varusteet uusitaan, lukuun ottamatta kaappisänkyjä, jotka irrotetaan työmaan ajaksi ja asennetaan takaisin. Rakennuksen yläpohjan rakenteita uusitaan ilma- ja lämpövuotojen hallitsemiseksi. Lisäksi uusitaan ikkunat, vesikatto, sähkö- ja ilmainvaihtojärjestelmät.

Kaikki ongelmia aiheuttavat tai vanhentuneet rakenteet ja järjestelmät poistetaan tai korjataan toimimaan rakennusteknisesti oikein. Suunnittelussa noudatetaan Tampereen kaupungin uusinta rakennus- ja päiväkotien suunnitteluohjetta sekä hankintarajataulukkoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut