Vellamon päiväkodin perusparannuksen suunnittelu etenee

Pekka Ruissalo

Vellamon päiväkodin perusparannuksen tarveselvitys ja hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 25. maaliskuuta. Päiväkoti on olennainen osa Tampereen keskusta-alueen palveluverkkoa.

Väestösuunnitelman mukaan tulevina vuosina Kaleva-Tammela-alueella päivähoitoikäisten lasten määrä kasvaa reilusti. Keskustan päiväkodit palvelevat myös muiden alueiden perheitä.

Vellamon päiväkodin perusparannuksen alustavien suunnitelmien perusteella on päädytty 1,97 miljoonan euron kustannusarvioon. Suunnitelman mukaan rakennustyöt alkaisivat kesäkuussa 2021 ja päiväkodin käyttöönotto olisi elokuussa 2022.

Nykyinen päiväkodin toiminta siirtyy lähialueen muihin päiväkoteihin perusparannuksen ajaksi. Päivähoitopaikkoja voidaan osoittaa Kalevanharjun ja Hippoksen päiväkodeista. Vellamon päiväkoti toimii nyt vuoropäiväkotina, mutta perusparannuksen alkaessa vuorohoito siirtyy Pellervon päiväkotiin.

Perusparannuksen jälkeen Vellamon päiväkoti muuttuu pelkästään päiväaikaan palvelevaksi päiväkodiksi.

Vuonna 1989 valmistunutta päiväkotia ei ole perusparannettu aiemmin. Perusparannuksessa tilaa varataan kolmelle päiväkotiryhmälle eli hoitopaikkamäärä säilyy samana (60).

Henkilökuntaa rakennuksessa tulee olemaan noin 12 henkilöä. Toimintojen tilantarve on yhteensä 703 hyötyneliömetriä.

Päiväkodin tilojen perusjärjestys säilyy pääosin ennallaan. Sosiaalitilojen toiminnallisuutta parannetaan ja lisätään yksi wc. Myös hoitoryhmien wc-tilojen toiminnallisuutta parannetaan. Keittiön kalusteet ja varusteet uudistetaan ja kaikki tilapinnat uudistetaan.

Myös kaikki kalusteet ja varusteet uusitaan, lukuun ottamatta kaappisänkyjä, jotka irrotetaan työmaan ajaksi ja asennetaan takaisin. Rakennuksen yläpohjan rakenteita uusitaan ilma- ja lämpövuotojen hallitsemiseksi. Lisäksi uusitaan ikkunat, vesikatto, sähkö- ja ilmainvaihtojärjestelmät.

Kaikki ongelmia aiheuttavat tai vanhentuneet rakenteet ja järjestelmät poistetaan tai korjataan toimimaan rakennusteknisesti oikein. Suunnittelussa noudatetaan Tampereen kaupungin uusinta rakennus- ja päiväkotien suunnitteluohjetta sekä hankintarajataulukkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 2. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 3. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 4. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 5. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 5. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 6. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 7. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 8. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 9. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 10. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 11. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 12. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 13. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 14. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 15. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.