Tampereen kaupunki selvittää henkilöstönsä siirtoja sosiaali- ja terveyspalveluihin – Koronatilanne kaupunginhallitukseen maanantaina

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunki tekee laajaa selvitystä siitä, mistä tehtävistä voidaan ensi kädessä siirtää henkilöstöä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin.

Tähän mennessä sosiaali- terveyspalveluissa on siirretty muun muassa vastaanottotoiminnan pandemiavastaanotolle terveysasemilta lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia omasta työstään. Päiväkeskus- ja palvelukeskustyöntekijöitä, avustajia, suunnittelijoita ja asumispalveluiden hoitohenkilöstöä on siirtynyt kotihoitoon.

Lähtökohtana on, että Tampereen kaupungin tavoitteena on noudattaa valtioneuvoston suositusta pidättäytyä kunnissa henkilöstön lomautuksista.

Kaupunkitasoinen resurssiselvitys on käynnissä ja osittain vielä kesken. Selvityksessä kirjataan tiedot siitä, missä yksiköissä lisää henkilöstöä tarvitaan ja millaisiin tehtäviin.

Osa kaupungin palveluista on suljettu asiakkailta ja käyttäjiltä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Valtaosa kaupungin palvelutuotannosta ja asiakaspalvelusta voi toimia kuitenkin edelleen normaalisti. Mikäli tilanne muuttuu eikä työtä ole mahdollista järjestää, on ensimmäisen vaihtoehtona sovittava tai määrättävä vuosiloman pitämisestä.

Tämän jälkeen voidaan sopia säästövapaiden käyttämisestä tai palkattomista vapaista. Tilanteen jatkuessa mahdollinen lomautus tai työsopimuslain mukainen palkanmaksun keskeyttäminen edellyttävät kaupunkitasoista päätöstä.

Kaupunginhallitus saa katsauksen koronatilanteesta maanantaina 30. maaliskuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. HS: Jare "Cheek" Tiihonen vaatii hallitukselta lisää järeitä keinoja koronakriisiin – "Työttömyys voi räjähtää käsiin"
    25.3.2020 8:55

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut