Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olkahisten uuden koulun rakennustyöt alkamassa – Valmista lokakuussa 2021, hinta 12, miljoonaa euroa

Olkahisen koulun rakentaminen ja päiväkodin perusparannus käynnistyvät.

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi keskiviikkona Olkahisen koulun uudisrakennuksen ja päiväkodin perusparannus -hankkeen toteutussuunnitelman ja -sopimuksen.

Rakentaminen puretun vanhan koulun paikalle alkaa huhtikuussa, ja suunnitelman mukaan uusi koulu olisi käytössä lokakuussa 2021. Hankkeen kustannusarvio on 12,5 miljoonaa euroa.

– Olkahisen koulun ja päiväkodin -hankkeen eteneminen parantaa palveluverkkoamme alueella. On tärkeää, että saamme vietyä kaupungin investointeja eteenpäin myös haastavissa oloissa, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.) kaupungin tiedotteessa.

Uusi koulu on suunniteltu 300:lle 1–6-luokan oppilaalle ja kahdelle esiopetusryhmälle. Päiväkodissa on neljä ryhmää, joissa on yhteensä noin 80 lasta. Lisäksi uudisrakennukseen tulee tilat kouluterveydenhuollolle ja Pirkanmaan Voimia Oy:n jakelukeittiö aputiloineen.

Uudisrakennus on kaksikerroksinen, ja kellarikerroksessa väestönsuojassa on sosiaalitilat. Koulun aula-ruokasali sekä liikuntatilat voidaan rajata iltakäyttöön. Liikuntasalista, sen aputiloista ja musiikkiluokasta muodostetaan yhtenäinen kokonaisuus. Rakennuksen hissi palvelee sekä koulua että päiväkotia.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2020 ja valmistua syyskuussa 2021 siten, että rakennus on otettavissa käyttöön lokakuussa 2021.