Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Nysset siirtyvät korona-aikaan: osa linjoista tauolle, osalla vuorot vähenevät – "Kehotamme välttämään kaikkea turhaa matkustusta"

Tampereen seudun joukkoliikenteen Nysse-linjoilla liikenne vähenee ensi viikosta alkaen.

Vähentyneen matkustajamäärän vuoksi liikennöinti on kuitenkin keskeytetty tai keskeytetään niillä linjoilla, jotka palvelevat lähes yksinomaan koululaisliikennettä. Myös muilla linjoilla vuorotarjontaa vähennetään asteittain huhti-toukokuun aikana.

– Nysse-liikenne toimii koronavirus-epidemiasta huolimatta. Pyrimme turvaamaan toimivan arjen ja työssäkäyntimahdollisuudet muun muassa kriittisten alojen työntekijöille, todetaan tiedotteessa.

Joukkoliikenteen matkustajamääriä seurataan tarkasti. Liikenteen supistamissuunnitelmissa on huomioitava, että epidemian hillitsemiseksi myös busseissa on kyettävä noudattamaan suositeltua vähintään metrin turvaväliä. Bussien siivousta on tehostettu ja pintoja desinfioidaan.

Matkustusta rajoittavat valtakunnalliset suositukset sekä työnantajien ja muiden yhteisöjen toimet ovat vähentäneet matkustusta busseissa noin 70 prosenttia.

– Turvallisuuden lisäämiseksi kehotamme välttämään kaikkea turhaa matkustusta ja liikkumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyörällä. Sairaana ei tule matkustaa. Lisäksi toivomme asiakkaiden välttävän käteistä rahaa (maksaminen ensisijaisesti matkakortilla tai Nysse Mobiililla) sekä istumista ensimmäiseen penkkiriviin kuljettajien työturvallisuuden varmistamiseksi, toivoo Tampereen seudun joukkoliikenne.

Ajantasainen aikataulutieto löytyy Nyssen reittioppaasta, johon päivitetään kaikki tiedossa olevat liikennöintimuutokset. Perutut lähdöt näkyvät aikatauluissa yliviivattuna punaisella eivätkä ne tule reittiehdotuksiin.