Fazer sulkee kaikki kahvilansa – "Tilanne on erittäin vakava ja saattaa kestää vielä kuukausia"

Fazer vastaa Suomen hallituksen ja pääministerin pyyntöön ja sulkee kaikki Fazer Café-kahvilansa lauantaista 28.3.2020 lähtien toistaiseksi. Sulkeminen koskee myös Tampereella sijaitsevaa Fazerin kahvilaa.

Viranomaisten määräyksestä johtuen tehtävä etätyö ja liikkumisen rajoittaminen ovat vaikuttaneet merkittävästi Fazer Retail liiketoiminta-alueeseen.

Fazer Experience -vierailukeskuksessa kävi viime vuonna 230 000 vierailijaa. Näyttelytoiminta suljettiin jo 13.3. ja eilisestä alkaen vierailukeskus on ollut suljettu.

Hallituksen esityksen mukaisesti Fazer Retail sulkee kaikki kahvilat ja ravintolat sekä pitää ne kiinni toukokuun loppuun asti. Helsingin Munkkivuoren ja Töölön Fazer Café -kahvilat muutetaan leipomomyymälöiksi ja ne pidetään auki kuluttajia palvelevina leipomomyymälöinä toukokuun loppuun asti.

Tilanne on poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen Fazerin pitkässä historiassa. Esimerkiksi talvisodan ja jatkosodan aikana Fazerin omistuksessa tuolloin ollut Kalastajatorppa muutettiin sotasairaalaksi ja Hangossa sijainnut keksitehdas evakuoitiin kokonaan toiselle paikkakunnalle.

Tehtaiden valmistusta ja Helsingin Kluuvikadun kahvilan tarjontaa muokattiin yhteiskunnan tarpeen ja sen mukaan, mitä raaka-aineita oli saatavilla. Toiminta on muuttunut, mutta ei koskaan lakannut.

– Tilanne on erittäin vakava ja saattaa kestää vielä useita kuukausia. Teemme kaikkemme ihmisten turvallisuuden ja liiketoimintamme jatkuvuuden turvaamiseksi. Sopeutamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa. Kannamme erityistä huolta henkilöstöstämme, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum

Fazerin tuotanto toimii normaalisti. Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut