Torikauppiaat eivät näe perusteita torien sulkemiselle – "Syytä harkita hetki ja laittaa jäitä hattuun"

Pitäisikö kunnissa ja kaupungeissa sijaitsevat torit sulkea vai ei? Nyt asiaan tulee kannanotto Tori- ja Markkinakaupan keskusjärjestön tamperelaiselta puheenjohtajalta, Tammelantorilta tutulta Mauno Laihoselta, joka on lähettänyt asiasta tiedotteen.

– Torikansa haluaa tehdä ostoksensa torilta ja kokee tavaratalon väentungoksen vähintäänkin kauhistuttavana. Torikauppiailla on omat rahastusnurkkansa, eikä jonoja synny. Ja jos jonoja joskus syntyisikin – torikaupan uusi kukoistus olisi enemmän kuin suotavaa – on toreilla tilaa pitää turvavälejä ja jonottaa, Laihonen toteaa tiedotteessa.

– Markkinat peruttiin heti koronakriisin alettua, mikä on ymmärrettävää. Markkinathan keräävät toreille tuhansia ihmisiä samanaikaisesti, jolloin tungokselta ei voi välttyä. Arkinen torikauppa on kuitenkin aivan toisenlaista: asiakkaat kulkevat avaralla torilla eikä varsinkaan tähän vuoden aikaa synny jonoja eikä ryhmittymiä. Torikahvilat sulkeutuvat hallituksen päätöksen mukaisesti muutoinkin, Laihonen jatkaa.

Tori- ja Markkinakaupan Keskusjärjestössä ei nähdä perusteita torien sulkemiselle.

– Kuntapäättäjien olisikin syytä harkita hetki ja laittaa jäitä hattuun. Torien sulkeminen olisi selkeä tulonsiirto pieniltä kauppiailta suurille yksiköille. Suurten keskusjärjestön taseissa tällainen tulonsiirto tuskin näkyy, mutta pienen budjetin torikauppiailla toiminnan jatkuminen on elinehto.

Järjestö on huolestuneena seurannut torien sulkemista.

– Pirkanmaalla Sastamala on virittänyt narut torinsa reunoille, ja viimeisimpänä torin sulki Valkeakoski. Tori- ja Markkinakaupan Keskusjärjestö korostaa toiminnan jatkumisen merkitystä niin pienille toriyrittäjille kuin heidän palveluksessaan oleville työntekijöillekin. Tori- ja Markkinakaupan Keskusjärjestö pitää erittäin tärkeänä, että kaupankäynti on turvallista sekä torilla työskenteleville että asiakkaille. Väljät torit raikkaassa ulkoilmassa tarjoavat asianmukaiset puitteet nykytilanteessa vaadittavalle asiakasturvallisuudelle.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut