Matti Nykästä Tampereellakin esittänyt näyttelijä puuhaa nyt karanteeniteatteria – IL: "Maksimissaan neljän hengen näytelmiä"

Mäkihyppääjä Matti Nykästä näytelmässä Tampereellakin esittänyt Tatu Mönttinen on törmännyt kevään aikana samaan haasteeseen kuin lukemattomat muutkin: koronapandemia on laittanut työelämän käytännössä kokonaisuudessaan uusiksi.

Mönttinen kuvailee tilannetta Iltalehden haastattelussa.

– Tältä keväältä on peruuntunut toistakymmentä näyttelijän keikkaa, mutta oma tulonmenetykseni ei ole yhtä suuri kuin joillain tutuillani. Tiedän alan ihmisiä, jotka ovat menettäneet kymmeniä tuhansia peruuntuneiden produktioiden vuoksi, Mönttinen sanoo.

Nyt hän on puuhaamassa tilalle Karanteeniteatteria. Kyse olisi teatterituotannoista, joita pystyisi seuraamaan internetin kautta.

– Ajatuksena on tuottaa maksimissaan neljän hengen näytelmiä. Suunnitellussa ohjelmistossa on pelkästään ammattilaisnäyttelijöiden ja -teatterien esityksiä. Joukkoon mahtuu ainakin monologeja ja improvisaatioteatteria. Maksut tapahtuvat varmaan esityskohtaisesti niin, että summa on matala, esimerkiksi viisi euroa esitystä kohden, Mönttinen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut