Poikain Parhaat laittoi hetkeksi glögin syrjään ja alkoi valmistaa käsidesiä – "Tuotteelle on kasvava tarve koko ajan"

Tamperelaisyritys Poikain Parhaat päätti vastata vallitsevaan maailmantilanteeseen ja kasvavaan koronapandemiaan käytännöllisellä ratkaisulla. Yritys päivitti tuotantoaan, ja alkoi tehdä tosissaan käsidesiä ja käsihuuhteita.

– Käsidesille on kasvava tarve koko ajan, ja tässä mietitään jatkuvasti miten saadaan tuotantoa tehostettua jotta voidaan vastata kysyntään paremmin, kommentoi Poikain Parhaat Oy:n toimitusjohtaja Nikolas Jokisalo puhelimitse Tamperelaiselle.

Poikain Parhaat on profiloitunut tähän asti laadukkaiden juomatuotteiden tekijänä. Niiden kysyntä on kuitenkin laskenut huomattavasti, kun kahvilat ovat laittaneet oviaan kiinni

– Tiettyjen tuotteiden tarve laskee sitä mukaa kun kahvilat alkavat laittaa ovia kiinni. Tällaisen järjestelyn avulla pystytään pelastamaan firma nykymuotoisena, Jokisalo myöntää.

Vaikka päätös käsidesin valmistuksesta syntyi nopeasti, yhtiö ei ole lähtenyt soitellen sotaan.

– Asiassa tuli käytyä keskustelua muutaman apteekin kanssa, he totesivat että puutteita saatavuudessa on ja käsihuuhdetta ei ole kunnolla. Tukesin kanssa kävimme sen jälkeen sitten speksit läpi että mitä tuotteelta vaaditaan, sen jälkeen on toteutettu materiaalihankintaa sen mukaisesti, Jokisalo sanoo.

Yhtiön tavoitteena on että maaliskuun viimeisellä viikolla tuotetta saadaan apteekeihin ja kauppoihin. Tavoitteena on se että tahti on 1 000 litraa päivässä, tarvittaessa tahtia on valmius kiristää ylöspäinkin.

- Käsidesi on aika tarkasti määritelty tuote: jos tehoaine on etanoli, niin siihen tarvitaan eri luvat kuin isopropanolille, joka on toinen vaihtoehto tehoaineeksi. Oma tuotteemme on etanolipohjainen. Kuluttajapakkauksessa pitää olla valmistajatiedot ja vaaramerkit, sen lisäksi pitää olla myös kohotunniste, josta sokeat henkilöt tietävät että kyse on pullosta joka sisältää vaarallista ainetta, Jokisalo sanoo.

Alkoholin toimittajan tulee lisäksi löytyä Tukesin määrittelemältä listalta.

– Aika vauhdilla tässä on edetty. On kolmisen viikkoa siitä, että asiaa alettiin tosissaan selvittää, siitä on tultu tilanteeseen että kaikki alkaa olla aika lailla valmista, Jokisalo kuvaa tuotantoprosessia.

Se lienee kuitenkin selvää, ettei tekemisen meininki ole asiassa ollut turhaa.

– Oletettavaa on että käsidesin tarve on olemassa niin kauan kuin poikkeustila on voimassa, mutta tarkoitus että omaan normaaliin tuotantoon palataan mahdollisimman nopeasti. Muuten meillä on sesonkituotteita kuten glögiä, simaa, jääteetä ja limsaa. Toivomme, että arki palaisi nopeasti.

EDIT 29.3. kello 20.30: Yrityksen nimi korjattu muotoon Poikain Parhaat.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut