Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme keskustan kansanedustajaa aloittaa aprillipäivänä Edustajaliven – Mukana myös Tampereen Jouni Ovaska

Kolme keskustan kansanedustajaa aloittaa aprillipäivänä Edustajaliven. Se on kolmen opettajataustaisen kansanedustajan livevideolähetys eduskunnasta. Sivusto tarjoaa materiaalia opettajille etäopetukseen tuoden kansanedustajan työtä entistä lähemmäksi koteja.

Keskustan kansanedustajatMikko Kinnunen, Pasi Kivisaari ja tamperelainen Jouni Ovaska haluavat tarjota yhteiskuntaoppiin liittyvää materiaalia opettajille etäopetuksen toteuttamiseen.

Kinnunen työskenteli ennen kansanedustajan työtä kansanopiston rehtorina Reisjärvellä. Pasi Kivisaari työskenteli alakoulun rehtorina Seinäjoella. Jouni Ovaska teki puolestaan luokanopettajan työtä Tampereen yliopiston normaalikoulussa.

– Haluamme tuoda kansanedustajan työtä lähemmäksi ihmisiä. On hyvä, että lapset ja nuoret innostuvat yhteisten asioiden hoitamisesta, Mikko Kinnunen kertoo.

Kansanedustajat kertovat livelähetyksissä eduskunnan ja yhteiskunnan toiminnasta. Ensimmäisessä lähetyksessä esitellään eduskuntataloa.

– Toteutamme näitä lähetyksiä yhteistyössä eri puolueiden kansanedustajien kanssa aivan samalla tavalla kuin teemme täällä yhdessä työtä muutenkin, Pasi Kivisaari toteaa.

– Tulemme tutustumaan lyhyesti myös eri puolueisiin. Haluamme lähetyksellä tukea koulujen ja kotien tilannetta poikkeusoloissa, Jouni Ovaska sanoo.

Jokaisessa lähetyksessä on oma teemansa. Lähetykseen liittyy erilaisia kotitehtäviä, joista opettaja voi valita ja muokata oppilailleen sopivia. Ohjelma sopii monenikäisille koululaisille ja kansalaisille.

– Haluamme auttaa pienellä panostuksella opettajia tässä haastavassa työssä, kun ideoista saattaa välillä tulla pulaa ja tehtävät alkavat toistaa itseään, toteaa Jouni Ovaska.

– Opettaja voi valita soivan tehtävän ja soveltaa sitä luovasti oman luokkatason mukaisesti. Luvassa on myös toiminnallisia tehtäviä, Pasi Kivisaari selventää.

Ensimmäinen livelähetys toteutetaan keskiviikkona 1.4.2020 kello 12–12.30. Livelähetystä pääsee seuraamaan osoitteessa edustajalive.fi

– Lähetykset sopivat kaikenikäisille. Tämän kriisin aikana muutkin kuin koululaiset ja koulut ovat ottaneet digiloikkia. Tämä on osa jatkuvaa oppimista, sen edistäminen on tehtävämme, myös koronakriisin aikana, Mikko Kinnunen kertoo.