Pirkkala aloitti laajennetun kauppapalvelun yli 70-vuotiaille

Pirkkalan kunta on avannut laajennetun kauppapalvelun, joka pyrkii auttamaan yli 70-vuotiaita kuntalaisia, joille kaupassakäynti tuottaa ongelmia poikkeusolojen aikana. Nykyisten kotihoidon kauppapalveluasiakkaiden palvelu jatkuu normaalisti.

Kauppapalvelu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille Pirkkalan asukkaille. Palvelun käyttäjäksi toivotaan ilmoittauduttavan vain, mikäli kauppa-asiointi ei muilla keinoin ja esimerkiksi oman lähipiirin avustamana onnistu.

Kauppatoimituksia tehdään arkisin kello 9–17 välisenä aikana. Omaa asiointipäivää ja -aikaa ei voi valita, mutta kauppakassin toimitusajankohdasta tiedotetaan asiakasta hyvissä ajoin. Palvelu päästään aloittamaan keskiviikkona 25. maaliskuuta.

Kauppapalvelussa työskentelevät kunnan työllisyyspalveluiden työntekijät. Kaikilla kauppapalvelun työntekijöillä on kunnan henkilökortti kaulassaan ja he saapuvat asiakkaan luokse sovittuna ajankohtana.

Kauppapalvelutyöntekijä jättää kauppakassit asiakkaan kotiovelle ja odottaa kauempana, että asiakas avaa oven. Toimituksia tehdessä noudatetaan terveysviranomaisten ja Suomen hallituksen antamia ohjeistuksia hygieniasta.

Kauppapalvelussa ei käytetä käteistä rahaa. Kaikki laskutus tapahtuu jälkikäteen laskuttamalla. Kunta laskuttaa kuljetuksesta 10 euroa yhdeltä kerralta ja lähettää asiakkaalle tehdyistä kuljetuksista laskun jälkikäteen. Yhdellä laskulla voidaan veloittaa useampi kuljetus. Kauppias laskuttaa asiakasta ostoksista erikseen kerran kuussa. Kaupan laskuun lisätään käsittelykulu 3 euroa.

Kunnan järjestämässä kauppapalvelussa käytetään palvelun alkuvaiheessa K-Supermarket Pirkanpoikaa. Mikäli palvelua laajennetaan muihin kauppoihin tai esimerkiksi apteekkiasiointiin, tiedotamme asiasta erikseen.

Kauppapalvelusta voi tilata elintarvikkeita sekä tavanomaisia päivittäistarvikkeita eli esimerkiksi ruokaa, juomia, kodin papereita tai pesuaineita. Kunnan kauppapalvelu ei toimita alkoholia eikä jäätelöä. Kauppapalvelu pystyy toimittamaan kerrallaan kohtuullisen määrän ostoksia. Ostokset pakataan kaupan muovikasseihin.

Jos tarvitset kauppapalvelua, kunta suosittelee toimimaan näin:

1. Ota yhteyttä kunnan kauppapalveluun soittamalla numeroon 040 133 5626 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kauppapalvelu@pirkkala.fi. Kauppapalvelun käynnistämiseksi tarvitaan seuraavat asiakkaan yhteystiedot: asiakkaan eli maksajan nimi, henkilötunnus, kauppaostosten toimitusosoite sekä laskutusosoite, puhelinnumero, josta tavoittaa päivisin sekä sähköpostiosoite, mikäli sellainen on. Huomioi, että voit toimittaa ostoslistan kauppapalveluun vasta, kun asiakkuus on perustettu.

2. Kauppapalvelusta ollaan sinuun yhteydessä ja sovitaan kauppaostosten toimitusaika.

3. Kun toimitusaika on tiedossa, tee ostolista. Pystymme toimittamaan kerralla vain kohtuullisen määrän ruokaa, esimerkiksi 1–2 kassillista. Huomioithan tämän ostoslistaa laatiessasi. Ethän aseta myöskään kovin tarkkoja ehtoja esimerkiksi tuotteen merkille tai valmistajalle, jotta voimme korvata toivotut tuotteet vastaavilla.

4. Toimita ostoslista kauppapalveluun viimeistään ruokatoimitusta edeltävänä arkipäivänä kello 8 mennessä. Merkitse ostoslistaan nimesi ja yhteystietosi sekä mahdolliset allergiat ja ruokaaineyliherkkyydet.

Voit toimittaa ostoslistan sähköpostitse osoitteeseen kauppapalvelu@pirkkala.fi, puhelimitse numeroon 040 133 5626 tai 0505144669, tai voit tuoda sen Asiointipisteen postilaatikkoon, osoitteeseen Koulutie 1, 33960 Pirkkala.

Kauppapalvelun numero palvelee arkisin kello 8–16 välisenä aikana. Huomioithan, että puhelinliikenne voi ruuhkautua ainakin palvelun alkuvaiheessa. Huom. Keskiviikkona 25.3. toimitettavien kauppakassien ostoslistat voi toimittaa poikkeuksellisesti tiistaihin 24.3. kello 16 mennessä.

5. Huolehdi, että kotona on joku ottamassa vastaan kauppaostoksia sovittuna ajankohtana. Kauppapalvelu ei pysty säilyttämään kauppakasseja.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut